Četvrtak, 29 Ožujak 2012 23:08

Zelena čistka - Vodice 2012

zelenaakcija
Po prvi put u Hrvatskoj organizira se akcija Zelena čistka koja će okupiti najveći broj volontera ikada u zajedničkoj akciji čišćenja okoliša. Zelena čistka se u će se u Hrvatskoj provesti 21. travnja a sve u sklopu akcije World Cleanup 2012 i globalnog pokreta Let's do it! u koju su se do sada uključile 82 zemlje!

Danas su tim povodom Ante Sladoljev, predsjednik DVD-a Vodice i Luka Lipić dogradonačelnik grada Vodica kao koordinatori "Zelene čistke" za Vodice sazvali inicijalni sastanak sa predstavnicima svih udruga koji djeluju na području grada Vodica. Sastanak se održao u maloj viječnici grada Vodica. U uvodnom govoru gosp. Ante Sladoljev je prisutnima predstavio program Zelena čistka i kao prvi zadatak uputio je poziv svim udrugama grada Vodica, i svim građanima Vodica da kartiraju divlja odlagališta u zaleđu Vodica, na osnovu kojeg će se odrediti prioritetna odlagališta koja će se čistiti.

Kartiranje se može izvršiti na nekoliko načina. Svi koji koriste iPhone ili mobitele s operativnim sistemom ANDROID mogu besplatno skinuti aplikaciju World Cleanup Waste Mapper, koja, povezujući vas preko satelita, automatski dodaje vašu snimljenu fotografiju divljeg odlagališta otpada i opis lokacije na kartu. Ako nemate noviji smartphone, možete fotografirati odlagalište, i na web stranici, http://www.zelena-cistka.org/info/kartiranje-odlagalista uniti poziciju i sliku odlagališta, ili jednostavno nazovite naš DVD Vodice na tel. 441 324, pa će oni umjesto vas napraviti kartiranje.

Na sastanku je dogovoreno da ova akcija koja će se održati 21.04. nebi smjela biti jedina akcija, te da će zalagati da slične akcije budu tokom cijele godine. Gospođa Sanja Radnin-Mačukat, predsjednica DDK Vodice, istaknula je da je pored ove akcije čišćenja divljih odlagališta za bolju i čišću budućnost, nužna ekološka osviještenost svakog pojedinca, tako da bi u budućnosti trebalo planirati akcije edukacije građana sa ciljem razvoja i jačanja ekološke svijesti građana.

Sve novosti vezane za akciju "Zelena čistka" na području grada Vodica možete pratiti na portalu Infovodice

{datsopic:278 left}{datsopic:279 left}{datsopic:280 left}

Pročitano 6402 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.