Četvrtak, 05 Travanj 2012 20:10

"Bunjari" unijeli živost na utakmicama NK Vodice

Naslovna

Sve do nedavno, nedjeljom popodne kad bi se na hangaru igrale utakmice NK Vodice, čulo bi se kroz Vodice glasno navijanje Vodičke Torcide. Preseljenjem nogometnog igrališta 2008. godine u ŠRC Račice običaj odlaska na utakmice polako je slabio.

Iako su uvjeti igranja Vodičkih nogometaša puno bolji i imaju travnjak najnovije generacije proizveden u Francuskoj, koji se nalazi i na moskovskom stadionu Lužnjiki na kojem igraju prvoligaši Spartak, CSKA i Torpedo, podršku navijača nemaju kao na starom stadionu. Tako je bilo sve do proljeća ove godine kad se pojavila mlada navijačka skupina naziva "Vodički Bunjari" koja je svojim navijanjem unijela prijeko potrebnu živost na utakmicama. Kako uspješno su svojim navijanjem motivirali Vodičke igrače, osobno sam se uvjerio na prošloj utakmici sa vodećom NK Krkom, gdje je mlada momčad Vodica uspjela uzeti bod kvalitetnijim gostima iz Lozovca.

Preko facebooka uspio sam dogovoriti intervju sa predstavnicima navijačke skupine "Bunjari". Iako su to momci koji imaju puno školskih obveza, te u ovo vrijeme služe u žudijima, odvojili su malo vremena za razgovor. Filip Lasan, Luka Janjac i Matija Karlo Valinčić odgovarali su na moja pitanja.

Prvo što me je zanimalo kako su uopće došli na ideju za osnivanjem navijačke skupine i odakle ime Bunjari?

Mi smo svi "Torcidina dica" i članovi smo kluba navijača "Torcida Vodice". Na okupljanjima u klubu navijača prošle godine došli smo na ideju da svojim navijanjem podržimo Vodički nogometni klub. Zamisao je zaživjela početkom ove godine. Igrači i uprava NK Vodice su nas odlično prihvatili i imamo korektan odnos sa njima. Ideja za ime Bunjari došla je od starijih članova navijača kazao je Filip.

Pratimo sve utakmice kad je Vodice domaćin, jednom smo bili na gostovanju u Stankovce, a najveći problem kod gostovanja je taj što nemamo prijevoz, jer nitko od nas nema položen vozački ispit istaknuo je Luka.

Želja nam je da nam se priključe stariji navijači, da se oživi navika odlaska na utakmice kao što je to bilo na hangaru nastavlja Matija.

Imate li svoju himnu i s kojim pjesmama bodrite igrače?

"U bunji mi smo nastali..." u šali spominje Matija. Ne, nemao još himnu. Igrače bodrimo sa prerađenim Torcidim pjesmama a često pjevamo i pjesmu od klape Godimenti "Vodice moje"

Koji su budući planovi Vodičkih Bunjara?

Ukoliko bi nam se priključio veći broj starijih navijača, namjera nam je da osnujemo klub navijača NK Vodice po uzoru na Torcidu Vodice. Inače nam je namjera da svojim navijanjem budemo potpora svim Vodičkim klubovima.

Kako komentirate ovogodišnju igru NK Vodice?

Igrom NK Vodice u ovoj sezoni jako smo zadovoljni, osobito s prvom ovogodišnjom utakmicom protiv NK Polače. Imamo vrhunskog golmana koji nas svojim obranama drži u igri a i ostatak ekipe je na nivou kaže Filip.

I na kraju, koju poruku imate za Vodičke ljubitelje nogometa koji se nisu još priključili Bunjarima?

Dođite i podržite nas da naš klub bude bolji, poručuju na kraju Bunajri

U video prilogu ispod pogledajte i poslušajte pjesmu klape Godimenti "Vodice moje" u izvedbi Vodičkih bunjara

{datsopic:329 left}{datsopic:330 left}{datsopic:331 left}

Pročitano 5965 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.