Četvrtak, 25 Veljača 2021 19:20

Završena anketa: Evo što mještani smatraju da im je najpotrebnije u gradu Vodice

Nedavno je u Facebook grupi građana grada Vodica „Vodičanke i Vodičani” , postavljena anketa sa pitanjem: „Što je, po Vašem mišljenju, najpotrebnije u gradu Vodice, za dobrobit građana i okolnih mjesta?”

Ponuđeni odgovori u grupi su bili sljedeći, navedeni prema najvećem broju glasova -Kanalizacija, Sportska dvorana, Starački Dom, Osnovna Škola (veći kapacitet, mogućnost kuhanih obroka), Srednja škola, Igralište za djecu do 5 godina, Prostor za „Udrugu Mladih Bokon”, Prometna Infrastruktura, Prostor za „Klub navijača Torcida”

Članovi grupe zajedno sa administratorima željni su čuti glas svojih sugrađana

Kako se bliže lokalni izbori, članovi grupe zajedno sa administratorima željni su čuti glas svojih sugrađana, i to neobojani ikakvim stranačkim bojama. I jedno od pravila grupe govori da: „Stavovi i mišljenja izraženi u komentarima Grupe nisu službeni stav ili mišljenje grupe, već predstavljaju osobna mišljenja i stavove osoba koje su ih napisala.”

- U današnje vrijeme nezamislivo je da gradivo poput Vodica u novom mileniju nemaju osnovne i potrebne infrastrukturne objekte, za normalno funkcioniranje zajednice, u kojoj, kako neki navode u komentarima, bilo bi posla, te bi se poboljšala kvaliteta života mladih, starih i srednjih generacija u samom gradu. – poručuju administratori grupe

Najveći naglasak u komentarima je bio na kanalizaciji (koja je dobila najviše glasova) kao nultom preduvjetu. Iza toga smanjiti „koeficijente izgrađenosti i iskoristivosti parcela za pola, sa većim udjelom zelenila nego je sad propisano...i krenuti u urbanu sanaciju cijelog mjesta.”

Vezano za kanalizaciju , nositelj projekta je „Vodovod i odvodnja Šibenik”, te se građani Vodica nadaju da će nakon završetka aglomeracije u gradu Šibeniku, radovi krenuti put Vodica.

Administratori grupe „Vodičanke i Vodičani” kažu da će se u narednih par mjeseci slušati glasovi građana i prijedlozi i na temelju njih raditi ankete ususret izborima 2021.

Grupa je osnovana 2018. godine, te je namijenjena svim žiteljima grada Vodica i okolnih mjesta (Srima, Otok Prvić – Šepurina i Luka te mjesta u unutrašnjosti: Grabovci, Gaćelezi, Čista Velika i Čista Mala) , te onima koji su na bilo koji način povezani sa gradom, u kojoj je dozvoljeno iznošenje mišljenja, pohvala, upita, pozitivnog i negativnog, u Gradu Vodicama i okolici, kako bi lakše svi zajedno našli rješenje za probleme, ako oni postoje.

Slobodno im se pridružite na linku: https://www.facebook.com/groups/431073960644879

Pročitano 7838 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 25 Veljača 2021 20:40

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.