Petak, 12 Veljača 2021 16:53

U sklopu programa 'IQM Destination' tijekom godine razvit će se četiri nova projekta: Prvi od njih je priča o Faustu Vrančiću

Integrirano upravljanje kvalitetom u destinaciji  - projekt koji je Turistička zajednica grada Vodica započela u 2018. godini podrazumijeva podizanje kvalitete usluga u svim segmentima ponude, stvaranje standarda kvalitete, zatim povezivanje svih sudionika u projektu i težnju izvrsnosti te kontinuirano praćenje i mjerenje kvalitete u svim segmentima ponude, tako i cijele destinacije. 

-    Cilj je održivi i odgovorni turizam, za što su posebno bitni mjerljivi pokazatelji. Uključujemo se u CROSTO projekt kojim će se primjenom sustava pokazatelja pratiti razvoj turizma i njegov ekonomski, društveni i okolišni utjecaj.  Razvijamo nove proizvode, mjerimo kvalitetu, potičemo sve dionike na jačanje marketinških aktivnosti, da što spremnije dočekamo trenutak kada će se turizam ponovo otvoriti. Konkurencija će biti jača nego ikada, izazovi su ogromni, priča nam Anita Franin Pečarica, direktorica Turističke zajednice grada Vodica.

TZ je krenula u razradu nova 4 projekta kojima je cilj kroz integraciju proizvoda i usluga i njihovu promociju na zanimljiv način gostima pružiti novi doživljaj:
- Faust Vrančić kroz svaki segment kojim možemo unaprijediti priču o Faustu, ali i unaprijediti gospodarstvo
- Razvijamo temu zdravlja jer Vodice imaju snažne resurse u medicinskom i zdravstvenom segmentu 
- Tema eno-gastronomija i sportske aktivnosti

- TZ kontinuirano razvija ove proizvode, a krenuli smo s razradom projekta Godina inspirirana Faustom Vrančićem. U sljedećim godinama plan je još proširivati i uključivati što veći broj dionika iz destinacije. Svaki projekt je posebna priča, a međusobno su povezani segmentima ponude, odnosno proizvodima i uslugama destinacije.

U priču o Faustu Vrančiću uključuju sve segmente ponude: od smještaja, ugostiteljstva, usluga u turizmu, OPG-ove, kušaonice, vinarije…

-    U svakom segmentu ponude možemo ispričati dio priče inspirirane Faustom Vrančićem, njegovim izumima ili načinom razmišljanja ili vremenom i krajem  u kojem je živio, a tu je i MC Faust Vrančić koji je također partner u ovom projektu.

U ovoj godini se obilježava i 470 godina od njegova rođenja, a OPG-ovi i poduzetnici s našeg područja u ovu se priču mogu pridružiti kroz razne načine. Primjerice, kušaonice maslinovog ulja u interpretaciji gostima mogu uključiti priču o Faustovim mlinovima za masline koji su preteča današnjih modernih strojeva, a rade na istom principu: mljevenje maslina, preša i cijeđenje i slično.

-    Nadalje, vinarije u svojoj priči od zrna do kapljice mogu uključiti priču o Faustovoj preši za grožđe. Ugostiteljski objekti mogu u svoje menue, gastro kreacije, uključiti namirnice koje su bile okosnica prehrane u Faustovo vrijeme. Tako bismo zaintrigirali građane i turiste da se bolje upoznaju s Faustom Vrančićem, da posjete MC F. Vrančić te im pružimo poseban doživljaj i približimo značaj ovog za nas velikog čovjeka.

Faust je bio vezan za otok Prvić te je očito razmišljao o povezivanju otoka i kopna. Tu vidimo aktivnosti od kajakarenja do Faustovog otoka, veslanje, plivanje, biciklizam, trčanje, ribolov....povezano s Faustovim djetinjstvom provedenom na otoku…  

-    U novim okolnostima zdravlje će biti jedan od osnovnih motiva turista za putovanjem. U fokusu projekta 'U Vodice po zdravlje' vidimo  wellnesse, aromaterapije bazirane na aromatičnom bilju, maslinovom ulju i slično, Medicinski centar i dentalne centre na području Vodica. Promoviramo zdrav način života gdje uključujemo ponudu biciklističke staze, šetnice, programe fitnesa, zatim zdravlje u gastronomiji – povezujemo ponudu i u suradnji s partnerima stvaramo poseban proizvod.

Projekt 'Tamo gdje izvire užitak su Vodice' uključuje ponudu vezanu za odmor, rekreaciju, uživanje, kulturu i doživljaj. Suvremeni turist želi doživjeti destinaciju koja nudi odmak od rutine, upoznavanje s kulturom, običajima, mogućnostima relaksacije i aktivnosti, čak mogućnost sukreiranja sadržaja (custom made).

-    Projekt 'Okusi mora, maslina i vina' uključuje eno-gastro priču naših ugostiteljskih objekata, kušaonica, vinarija, tematske ture (osnova: riba, vino, maslinovo ulje, lokalni začini, povrće ...). Gastronomija je bazirana na lokalnim namirnicama, vino domaćih vinarija, najkvalitetnije maslinovo ulje (uljari), proizvode lokalnih OPG-ova te degustacijske vođene ture, edukacije i radionice o vinu, maslinovom ulju, aromatičnom bilju i primjeni…, otkrila nam je direktorica vodičke Turističke zajednice.

Više informacija

  • Headline: Novosti iz vodičke turističke zajednice i razgovor s direktoricom Anitom Franin Pečaricom
Pročitano 3462 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.