Nedjelja, 24 Rujan 2017 15:02

Vodički ugostitelji zadovoljni proteklom sezonom: «Znala se tražiti i stolica više!»

U osam ovogodišnjih mjeseci u Vodicama je boravilo 185.059 gostiju, koji su ostvarili 1.089.775 noćenja, ili 15 posto više i u dolascima i u noćenjima u usporedbi s istim lanjskim razdobljem.

I dok gledajući ove brojke vjerujemo da su hotelijeri i privatni iznajmljivači više nego zadovoljni, upitali smo vodičke ugostitelje koliko su oni zadovoljni potrošnjom tih istih gostiju u protekloj sezoni, ali i u posezoni koja je u tijeku.

«Turisti su 'mišani', no ovu godinu su bili bolji nego lani. Prilagodili smo im se i mi svojim ponudama, nismo pretjerano skupi. Kod nas se naprimjer može pojesti od 50 do 200 kn, a mi smo im poznati po dobroj pizzi, roštilju i maništri», kazao nam je Šimun Jakovljević, vlasnik Restorana & Pizzerie Šimun te istaknuo da su i sezona i posezona jače za 20 posto.

21905745_1954784724780679_1381185271_n.jpgŠimun Jakovljević - Restoran&Pizzeria Šimun

Gledajući ove brojke, da se zaključiti da su ovogodišnji furešti jači potrošači, a njegovim plusevima je, ističe Jakovljević prethodila dobra ekipa jer, kolika je važna uloga kuhara koji priprema hranu, toliko je važna i ona koji ju poslužuje.

«U srcu sezone imao sam 15 radnika i naš četvero iz 'kuće'. Sinkronicitet nam je bio odličan! Tražila se stolica više. Neki kolege kažu da su ostali na istome, no očigledno je koliko je turista bilo», kazao je Šimun i dodao da se ne smije žaliti jer se nikada prije nije dogodilo da su gosti svoje mjesto čekali u redu.

Da je sezona bila uspješna i da su dolazili bolji potrošači, slaže se i Ivica Zanze, vlasnik caffe bara Dolce Vita i predsjednik ceha vodičkih ugostitelja, no on kao razlog ističe prošlogodišnje Europsko nogometno prvenstvo koje je 'ukralo' veliki broj gostiju.

«Ja bih se složio da je sezona bila jača za minimalnih desetak posto, no od ugostitelja do ugostitelja, sve je to individualno. Još uvijek ima turista i mislim da će posezona trajati ovisno o vremenskim prilikama, ali sigurno duže nego lani», smatra Ivica te dodaje da je ovu godinu također bilo više turista obiteljskog 'đira' koji su dolazili iz Austrije, Njemačke pa čak i iz skandinavskih zemalja.

Obojica su složni – još se nije rodio tko bi svima udovoljio, no 'grintavih' turista srećom jedva mogu izbrojiti na prste.

dolce.jpgIvica Zanze, caffe bar Dolce Vita  

PLANOVI ZA NADOLAZEĆU ZIMU

«Tražit ćemo od Grada da se smanji najam javne površine, odnosno štekata u ostalim mjesecima kroz godinu. Ispitat ćemo postoje li i za to šanse. Istina, Grad nam je s 3 % na 1,5 % poreza na potrošnju tokom devet mjeseci, no ugostitelje je pogodio porez na usluge koji se lani podigao s 13 na 25 %. Generalno, dali smo svoj doprinos Gradu, u zapošljavanju i turizmu koji se sve više širi na ostale mjesece kroz godinu», kazao je Zanze u ime svih ugostitelja.

Više informacija

  • Headline: A I POSEZONA TRAJE DUŽE I JAČE
Pročitano 4722 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 25 Rujan 2017 22:03

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.