Nedjelja, 17 Prosinac 2023 01:14

Trinaesta međunarodna manifestacija mladog maslinovog ulja održana u Vodicama

U subotu, 12. prosinca 2023. godine, u hotelu Imperial održana je trinaesta Međunarodna manifestacija "Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji". U sklopu video emisije "Kolure o bisera", koju vodi Lucija Cvitan, prisustvovali smo svečanom otvorenju manifestacije te smo iskoristili priliku za uzimanje izjava od ključnih sudionika.

Damir Buntić, tajnik udruge dalmatinskih uljara i organizator manifestacije, izjavio je da je ove godine na ocjenjivanje pristiglo 240 uzoraka maslinovog ulja. Najviše uzoraka, njih 71, pristiglo je iz Istarske županije, dok su iz inozemstva pristigla 23 uzorka. Buntić je naglasio da je kvaliteta ulja ove godine lošija u usporedbi s prethodnim godinama, što se pripisuje kišnom vremenu i napadima maslinove muhe.

Gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov, osvrnuo se na potpore koje grad izdvaja ne samo za maslinare, već i za ostale poljoprivrednike, naglašavajući važnost ove podrške za lokalnu zajednicu. Dožupanica Iris Ukić Kotarac govorila je o potpori županije maslinarima te istaknula važnost udruživanja kako bi se postigao bolji plasman ulja na tržištu.

Davor Anica, viši stručni suradnik Županijske komore Šibenik, podijelio je informacije o procesu organoleptičkog ocjenjivanja maslinovih ulja, dok je državni tajnik pri Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek istaknuo važnost manifestacije za promociju kvalitete domaćih proizvoda.

Poseban naglasak stavljen je na značaj udruživanja proizvođača, kao i na potrebu kontinuirane podrške od strane lokalnih i regionalnih vlasti. Manifestacija "Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji" ne samo da promiče kvalitetu maslinovog ulja, već i jača svijest o važnosti očuvanja tradicionalne poljoprivredne proizvodnje u regiji.

U prilogu emisije "Kolure o bisera" možete saznati više detalja o ovom značajnom događaju.

Više informacija

  • Media: Video
Pročitano 4673 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.