Petak, 16 Veljača 2018 14:55

Najavljeno uređenje druge faze plaže Vruje odgađa se za jesen 2018.

Grad Vodice početkom 2018. godine objavio je Javni natječaj za uređenje plaže Vruje druga faza ukupne vrijednosti 4 milijuna kuna bez PDV-a. Na natječaj u zakonskom roku javila su se dva ponuditelja „Sarađen" iz Stankovaca i zajednica ponuditelja „Kameni zid" iz Drniša i „Chrile" iz Splita.

Međutim, ponude oba ponuditelja su odbijene. Ponuda prvog ponuditelja prelazila je planirana odnosno osigurana sredstva, dok ponuda drugog ponuditelja nije bila sukladna Dokumentaciji o nabavi.

Javni natječaj će biti ponovljen, a kako saznajemo iz Gradske uprave odlučeno je da se radovi odgode za jesen.

- Novi Javni natječaj će biti ponovljen, nakon čega dolazi Odluka o odabiru i 10 dana mirovanja, dok prođu eventualni žalbeni rokovi. Nažalost, dok se to sve odradi dolazimo do vremena oko Uskrsa i rok je prekratak da bi se sve završilo do početka glavne sezone kako je bilo predviđeno. Zbog tog razloga u radove na plaži Vruje idemo iza ljeta – saznajemo od Stipe Bosotina, zamjenika gradonačelnice Vodica

DJI_0037.jpg

Inače, ovakav problem sveprisutan je na Jadranu.

Plan nabave ne može se donijeti prije proračuna koji je krajem godine, a kad se donese proračun, natječaji Javne nabave kod velikih projekata traju 45 dana. Ukoliko dođe do ponovljena natječaja kao što je to u ovom slučaju, dok prođu svi rokovi, s radovima se počinje u ožujku ili travnju i zbog tog razloga nam se dešava da nam turisti gledaju bagere na plaži.

Jedno od rješenja je pomicanje Fiskalne godine na način da ne počinje početkom kalendarske godine kao što je kod nas, nego da se vodimo primjerom Velike Britanije kojima ona počinje od 6. travnja jedne i traje do 05. travnja sljedeće godine. Na taj način Javna nabava i rokovi bi se rješavali tijekom ljetnih mjeseci, a na jesen bi mogli započeti radovi.

Pročitano 6101 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Veljača 2018 14:58

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.