Srijeda, 20 Prosinac 2023 19:26

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice i solidarnost na djelu: Svjetlo nade u blagdansko vrijeme

 

U duhu blagdanskog duha i solidarnosti, Gradsko društvo Crvenog križa Vodice ostvarilo je još jednu hvalevrijednu akciju. Završena je podjela božićnih paketa namijenjenih korisnicima socijalnog programa Crvenog križa Vodice, čime su unesene svjetlost i toplina u živote onih kojima je to najpotrebnije.

Ova plemenita inicijativa financirana je sredstvima prikupljenim tijekom akcije "Solidarnost na djelu". Ovo nije samo priča o pomoći potrebitima, već i o zajedništvu koje se njeguje među građanima, posebice uključujući mlade naraštaje. Škole, poput Osnovne škole Vodice i Osnovne škole Čista Velika, već godinama su neizostavni sudionici ovog projekta, dokazujući da je solidarnost vrijednost koja se uči i živi.

Važno je spomenuti i kontinuiranu inicijativu u Kauflandu u Vodicama, gdje je postavljena košara Crvenog križa "Vaš dar za pravu stvar". Ovom prilikom, građani mogu donirati hranu dužeg roka trajanja, čime doprinose mreži podrške za one u potrebi.

Posebno emotivan trenutak dogodio se na Svjetski dan solidarnosti, kada su učenici Osnovne škole Čista Velika donirali svoje skupljene donacije, prikupljene tijekom godine. Ovaj čin ne samo da pokazuje solidarnost na djelu, već i odgaja buduće generacije da budu empatične i društveno odgovorne.

Podsjetimo se da je 20. prosinca, proglašen od strane Ujedinjenih naroda kao Svjetski dan solidarnosti, dan kada se promiče kultura solidarnosti i podsjeća na važnost zajedništva. Solidarnost, kao jedan od ključnih pojmova Tisućljetne Deklaracije, igra vitalnu ulogu u međunarodnim odnosima 21. stoljeća.

Ovaj blagdanski period i Međunarodni dan ljudske solidarnosti trebali bi nas sve potaknuti na razmišljanje o onima koji trebaju našu pomoć. Ponekad je za uljepšati nečiji dan dovoljna jednostavna ljubaznost ili topla riječ. Upravo takvi gestovi grade mostove među ljudima i potiču na solidarnost koja je temelj svakog zdravog društva.

Više informacija

  • Headline: Podjela božićnih paketa za korisnike Crvenog križa
Pročitano 1064 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.