Ponedjeljak, 05 Listopad 2020 18:48

Vijećnik SDP-a Marko Udovičić traži da se pošalje izvanredan nadzor nad poslovanjem Turističke zajednice u koji će biti uključeni i predstavnici oporbe

Vijećnik SDP Grada Vodica i predsjednik GO SDP Vodice Marko Udovičić prije početka današnje sjednice Gradskog vijeća poslao je medijima i na redakcijski mail portala Infovodice priopćenje/Javno pitanje upućeno gradonačelnici uz zamolbu za objavu, na temu potencijalnog izvlačenja sredstava iz javnih ustanova, konkretno na Turističku zajednicu grada Vodica. 

Priopćenje/javno pitanje donosimo u cijelosti

Početkom lipnja mjeseca dobivam informaciju da je Turistička zajednica grada Vodica kroz reprezentaciju u posljednjih nekoliko godina više puta plaćala neke HDZ-ove stranačke domjenke. Slijedom navedene informacije provjeravam financijska izvješća te uočavam uistinu ogroman porast reprezentacije u odnosu na 2018. godinu od čak 87,3 % iznosu  čak 365.151 kuna. Druga sumnjiva stvar mi je bila što su u istu bilješku spojene stvari sa različitih konta te je i iz toga očito da nešto nije uredu. 

Iz svega navedenog kao i više puta do tada sastavljam upit te kao vijećnik grada Vodica tražim rekapitulaciju navedene stavke te tražim da mi se dostave kopije računa sa bilješkama kako bi mogao utvrditi istinitost dobivene informacije.

04. lipnja dobivam odgovor kako mi nisu u mogućnosti odgovoriti na moj upit jer statut i poslovnik o radu Gradskog vijeća ne predstavljaju pravni okvir poslovanja turističke zajednice iako do tada uvijek sam dobivao tražene informacije na ovaj način. 

Nakon toga pozivam se na članak 20. i 22. zakona o pravu na pristup informacija, te svoj upit prebacujem u obrazac te šaljem ponovno turističkoj zajednici.

Dana 16. lipnja dobivam odgovor u kojem mi se daje rekapitulacija stavke međutim kod onog važnijeg djela se pozivaju ma zaštitu osobnih podataka te kažu između ostalim: Da iz testa razmjernosti i javnog interesa ne prevladava javni interes kako bi dali tražene  informacije.

Izabrani predstavnik javnosti u ovom slučaju ja, šaljem upit turističkoj zajednici, kako bi utvrdio tko i u kojem iznosu troši naš javni novac po restoranima i u koju svrhu a dobivam odgovor da ne postoji javi interes za ovakav upit. 

Dakle, javnost nema pravo znati tko je i zbog čega i na koji način potrošio preko 365.000 kuna u jednoj godini ili ako vam je draže 50 tisuća eura od čega na krčmu je otišlo oko 120 tisuća kuna.

Poštovana gradonačelnice i predsjednice iste te turističke zajednice evo sad vas javno pitam:

Budući da je ovo prilično ozbiljna situacija i za Grad Vodice i za turističku zajednicu, a na kraju i za stranku kojoj pripadate tražim od vas da se pošalje izvanredan nadzor nad poslovanjem turističke zajednice u koji će biti uključeni i predstavnici oporbe jer informacija na koju sam pokušao dobiti odgovor daje nam za naslutiti da ako je točna vi ćete je pokušati zataškati.

Također bilo bi dobro da ovo gradsko vijeće osnuje odbor za transparentnost u  poslovanju grada Vodica i poduzeća povezanih s njim u kojem bi većinu imali predstavnici oporbe.

Spomenimo kako je ovo priopćenje ujedno bilo i vijećničko pitanje na današnjem aktualcu te shodno tome donosimo i odgovor gradonačelnice Nelke Tomić izrečen na aktualnom satu

-Ovo mi je prvi put da čujem o tome i revidirat ću sve što ste rekli i izvijestili – rekla je gradonačelnica Nelka Tomić

Pročitano 7412 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 05 Listopad 2020 18:59

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.