Ponedjeljak, 28 Siječanj 2019 13:21

Vijećnik Marko Udovičić osudio govor mržnje na društvenim mrežama: Neprihvatljivo je da se u 21. stoljeću, na Dan sjećanja na žrtve holokausta spominje spaljivanje na lomači

Na današnjem aktualnom satu vijećnik SDP-a Marko Udovičić osudio je govor mržnje na društvenim mrežama, a odnosi se na komentar članka o stručnoj analizi našeg sumještana Josipa Zanze objavljen na našem portalu jučer, 27. siječnja.

„Jučer je na Facebook stranici stranici portala Infovodice podijeljena stručna analiza našeg sumještana, dugogodišnjeg malog iznajmljivača, magistra ekonomskih znanosti i dopredsjednika SDP-a grada Vodica, a u okviru javnog savjetovanja vezanim na visinu paušala u turizmu.

Nažalost, bivši vijećnik u vijeću grada Vodica, te osoba koja je i na ovim lokalnim bila visoko pozicionirana na listi stranke koja i danas sudjeluje u radu gradskog vijeća, sebi je uzeo za pravo da na krajnje neprimjeren način komentira navedeni tekst, te je u drugoj rečenici izjavio; „ A šta te nije uspija zapaliti kao ka Jovana.“

Dovođenje u istu rečenicu paljenje nekoga na lomači, s tim da se „Jovan“ pali na trgu uz svojevrsni linč, a još pri tome aludirajući na osobe druge nacionalne manjine, za nas predstavlja govor mržnje, te svojevrsni poziv na linč.“ – rekao je Marko Udovičić na aktualnom sati te sam zatražio javnu osudu takvog ponašanja od strane gradskog vijeća kao i od Gradonačelnice.

„Također od stranke čiji je član također tražimo sudu i sankcije zbog ovog nemilog čina. Za mene kao predsjednika SDP-a grada Vodica to predstavlja napad na sve nas koji drugačije vide stvari, te koji imaju drugačije mišljenje, boju kože ili su pripadnici neke nacionalne manjine, a to neću dozvoliti!

S obzirom da da dotični je obavljao i obavlja građevinske poslove za Grad tražim da se primjene restriktivne mjere zakona o javnoj nabavi, te da se onima koji šire govor mržnje onemogući sudjelovanje u poslovima koji se financiraju od javnog novca.

O ovom incidentu izvještiti ćemo i nadležne institucije, jer smatram da je svojim komentarom počinio više kaznenih djela a između ostalog i članka 325. KZ-a, Javno poticanje na nasilje i mržnju .

Još žalosnije je da se ovo dogodilo na datum kad se obilježava Dan sjećanja na žrtve holokausta. Vrijeme je reći stop fašizmu, koji se nažalost i ovakvim primjerima vraća u naše društvo.“ – zaključio je Marko Udovičić te naglasio kako namjerno nije iznosio imena iz razloga da svojim istupom ne bi doveo počinitelja, kao i obitelj počinitelja u situaciju nekakvog revanšizma, iako je njegov postupak za apsolutnu i nedvosmislenu osudu.

Nakon izlaganja vijećnika Udovičića, predsjednik Gradskog vijeća Marin Mikšić i gradonačelnica dr. Nelka Tomić oštro su osudili navedeni čin

 

Pročitano 5268 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Siječanj 2019 13:25

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.