Nedjelja, 17 Siječanj 2021 20:24

U ponedjeljak će se cijepiti saborski zastupnici, evo što o tome kažu zastupnici iz naše županije

Trećina saborskih zastupnika prijavila se da se želi cijepiti protiv COVID-19. Cijepljenje je organizirano za ponedjeljak u 13 sati, dan prije početka redovnog proljetnog zasjedanja. Po prijavama koje ima Sabor, od ukupno 151 zastupnika, njih 36 već je preboljelo koronavirus, a njih 25 bilo je u kontaktu s virusom, odnosno u samoizolaciji. Evo što nam o tome kažu saborski zastupnici iz Šibensko-kninske županije.

Branka Juričev Martinčev, saborska zastupnica HDZ-a jedna je od 51 zastupnika koji su se prijavili na sutrašnje cijepljenje.

“Svjesna činjenice da nam samo cijepljenje može pomoći da se što prije riješimo ove pandemije čiji kraj s nestrpljenjem očekujemo, odlučila sam da ću se sutra cijepiti. Mišljenja sam da je cijepljenje potrebno, važno i sigurno. Uvijek sam govorila da ću čim dobijem poziv istom se odazvati, i to sam učinila”, kazala nam je Branka Juričev Martinčev.

Franko Vidović, saborski zastupnik SDP-a prije tri mjeseca je prebolio Covid-19 pa se za sada se neće cijepiti.

“Da ga nisam prebolio, sigurno bih se sada cijepio i to ne samo zbog vlastitog zdravlja već i zbog političke poruke – bez cijepljenja ne možemo izaći iz ove krize. Pri tom, držim da su cjepiva razvijena na najvišoj razini te tu nema mjesta teorijama zavjera. Na kraju krajeva, ona su od početka 20. stoljeća omogućila normalan razvoj ljudskog roda”, kazao je Franko Vidović.

Drugi HDZ-ov zastupnik iz naše županije, drniški gradonačelnik Josip Begonja podržava cijepljenje, ali ga zasada prepušta starijim i rizičnijim skupinama.

“U okviru našeg grada i Doma zdravlja dogovorili smo se da ćemo se cijepiti nakon što to naprave rizičnije skupine. U Drnišu je dominantno starije stanovništvo, a mi u gradskoj upravi za sada nismo imali nikakvih problema vezanih za Covid-19. Ipak, bez cijepljenja epidemiji nema rješenja te je ono samo pitanje dinamike”, kazao je zastupnik Begonja.

Saborska zastupnica SDSS-a, Anja Šimpraga kaže kako će se cijepiti naknadno, kod svog liječnika opće prakse.

“Moje kolege iz kluba će se cijepiti, a ja ću, s obzirom na to da imam 33 godine, za sada pričekati. Trebali bi se cijepiti svi koji imaju priliku, uz prednost starijim i rizičnim skupinama. Voljeli bi da nam što prije dođe veći broj cjepiva i da procijepljenost tim bude veća te tako prevladamo ovu krizu i krenemo živjeti jednim boljim i ljepšim životom”, kazala je zastupnica Šimpraga.

 

Pročitano 3330 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.