Srijeda, 17 Srpanj 2019 20:08

TURISTIČKA SEZONA I STATISTIKA: Iako je početak srpnja u laganom padu, prvih šest mjeseci bilježe pluseve

Prvih šest mjeseci u Vodicama je prema statističkim podacima (izvor : e-visitor)ostvareno 10 % više dolazaka i 6 % više noćenja. Jako dobar prvi dio godine rezultat je nastojanja produženja turističke sezone; većeg broja kongresa, posebnih događanja koji privlače posjetitelje i sinergije turističkih subjekata.

- Postoje periodi kad jedan tjedan turista ima manje, a već sljedeći je u većem plusu nego u prethodnom razdoblju, ovisno o tome kako su posloženi blagdani u predsezoni. Ipak, prvi tjedan u srpnju je pokazao malo odstupanja i lagani pad spram prošle godine. No, mi se nadamo da ćemo do kraja sezone ostvariti planirane brojke, odnosno da će biti na nivou prošlogodišnjih rezultata, kazala je Anita Franin Pečarica, direktorica Turističke zajednice Vodice. Smještaj kod privatnih iznajmljivača se povećao za 2 %. Taj postotak se iz godine u godinu smanjuje. - Ne treba zaboraviti da se prije desetak godina dogodio 'boom' u privatnom smještaju, i zadnjih godina se porast kapaciteta u privatnom smještaju kreće između 2 – 3%. No, u svakom slučaju bitno je da se zadnjih godina posebno vodi računa o ulaganju u kapacitete i podizanju kvalitete na viši nivo, pa tako sve više imamo moderno uređenih smještaja s četiri zvjezdice i to u skladu s današnjim trendovima u uređenju i opremanju tih apartmana. Prošle dvije godine kapacitet u hotelima povećao se s hotelom Scala i Olympijom Sky te Villama Arausana i Antonina, a ove godine jedan dio privatnog smještaja je preuređen u pansione što je također kvalitativan iskorak jer predstavljaju dodatnu kvalitetnu ponudu i takvi se kapaciteti mogu bolje plasirati na tržište.
U prvih šest mjeseci domaći gosti su najbrojniji, a u porastu su tržišta Njemačke i Austrije dok su u padu tržišta Slovačke, Češke, Poljske i Mađarske. - Također, u trendu je last minute booking tako da su rezervacije nešto usporene u ovom periodu, ali slijedi nam glavni dio sezone i vjerujemo da ćemo dobro odraditi i ovu turističku godinu, kazala je direktorica Franin Pečarica.
Pročitano 5020 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 17 Srpanj 2019 20:14

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.