Utorak, 27 Prosinac 2016 22:56

Svečanom Skupštinom Vodička glazba proslavila 90. rođendan

Dobitnici Platinaste diplome: Ivica Juričev Martinčev – Coto, Vjekoslav Mićin i Nikola Skočić Dobitnici Platinaste diplome: Ivica Juričev Martinčev – Coto, Vjekoslav Mićin i Nikola Skočić

U vodičkom hotelu Olympia večeras je održana svečana skupština i večera Vodičke glazbe. Ovom skupštinom obilježeno je 90 godina od osnutka glazbe, a prije same skupštine Šime Strikoman snimio je 541. Milenijsku fotografiju u čast 90. godina postojanja glazbe. Uz vodičke glazbare, bivše i sadašnje, skupštini su nazočili brojni ugledni gosti i glazbari iz naše županije.

 

Na početku Skupštine odana je počast svim pokojnim članovima koji su svojim trudom doprinijeli radu i boljitku Vodičke glazbe, a nakon toga prisutnima su se obratili predsjednik glazbe Ante Cukrov te Denis Jelušić, predstavnik Hrvatskog sabora kulture i predsjednik Zajednice puhačkih orkestara sjeverne i srednje Dalmacije.

Skupština je nastavljena dodjelom zahvalnica i diploma.

Tako su na svečanosti dodijeljene Brončane diplome za 10 i više godina aktivnog sudjelovanja u radu Vodičke glazbe, Srebrne za 20 i više i Zlatne za 30 i više godina, a Gradonačelnici Vodica, Branki Juričev Martinčev uručena je zahvalnica za dugogodišnju potporu Vodičkoj glazbi

Poseban pljesak dobili su članovi glazbe koji su svojim radom i sudjelovanjem oplemenjivali glazbu duže od 40 godina. Platinaste Diplome su uručene Ivici Juričev Martinčev – Cotu za 41. godinu aktivnog sudjelovanja, Nikoli Skočiću za 44 godine, Roca Ivi za 51 godinu i Vjekoslavu Mićinu za 60 godina sudjelovanja u Vodičkoj glazbi.

Spomenimo kako je u holu hotela Olympia postavljena izložba fotografija gdje su kronološkim redom poslagane fotografije koje datiraju od samih početaka djelovanja Vodičke glazbe pa sve do današnjih dana.

U posljednjih šest desetljeća Vodička glazba značajno doprinosi bogaćenju turističke ponude Vodica. Kroz glazbu se razvijala kulturna, obrazovna, lokalna i domoljubna aktivnost pa su tako neki članovi i voditelji glazbe zaslužni za osnivanje klapa i vokalno instrumentalnih sastava u Vodicama.

Danas glazba broji 50-ak aktivnih članova, a istovremeno malu školu orkestra polazi 10-ak budućih glazbara.

Osim glazbara koji svojim trudom, zalaganjem i odricanjem rade na tome da udruga i dalje ostane nepokoljebiva i prepoznatljiva zaslužan je i meastro Davor Lozić koji već 16 godina s našim glazbarima dijeli radost i tugu.

 

Više informacija

  • Media: Photo
Pročitano 9394 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 27 Prosinac 2016 23:03

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.