Četvrtak, 16 Veljača 2012 22:08

Smetlari, vrtlari i grobari pobijedili snijeg i led!

vodice-ralica
Nakon gotovo dva tjedna snježnih padalina, jake bure i niskih temperatura, koje su u ovakvim razmjerima zabilježene davne 1956. godine, poboljšanje vremena donijelo je olakšanje i Vodičanima. Premda su uvjeti svakodnevnog života u tih petnaestak dana bili daleko od normalnih, gradsko komunalno poduzeće „Leć" učinilo ih je podnošljivijim u dijelu prometovanja i kretanja gradskim ulicama. Naime, kako Grad Vodice nema zimsku službu, tu djelatnost preuzeo je „Leć" i za njezino obavljene zaslužio visoke ocijene.

 

DAN – NOĆ NA TERENU

Gotovo danonoćno u pogonu su bile dvije ralice, odnosno kamioni za odvoz smeća na koja su instalirani dodaci za zgrtanje snijega na kojima je radilo u dvije smjene osam djelatnika. Tako su ovi kamioni vodičkog „Leća" osim svoje primarne namjene, iskorišteni i za izvanredne potrebe u snježnim prilikama. Unatoč ovakvoj improvizaciji, gradske prometnice, ali i sve ulice u Vodicama i Srimi, kao i glavne ulice naselja u zaleđu, na kvalitetan način su u više navrata očišćene, pa nije bilo većih zastoja u prometu. Za posipanje, pak, prometnica i ulica potrošeno je 15 tona soli.

Smetlari, vrtlari i grobari „Leća" bili su angažirani na čišćenju nogostupa, pa je osigurana prohodnost na svim frekventnim mjestima i oko važnijih institucija, bez opasnosti od mogućih padova. Koliko je taj posao dobro odrađen, najbolje govori podatak da nitko od građana Vodica nije zatražio liječničku pomoć zbog lomova ekstremiteta.

- Bez lažne skromnosti mogu kazati da su se naši djelatnici dobro snašli u ovakvim ekstremnim zimskim uvjetima i uz veliko zalaganje na primjeren način odradili sve postavljene zadaće. Uz to nije došlu u pitanje obavljanje naših primarnih djelatnosti, te je i odvoz kućnog smeća funkcionirao prema postojećem planu – rekao nam je Stanko Birin, direktor Komunalnog poduzeća „Leć".

VISOKA GRAĐANSKA SVIJEST

Izuzetno visoku građansku svijest iskazala je i većina vodičkih obitelji, koje su pravovremeno očistile ulaze i prilaze svojim kućanstvima, kao i vlasnici trgovina i ugostiteljskih objekata. U skladu s time dobro su zaradile trgovine alatki, jer je prodano na stotine lopata.

- Sve pohvale „Leću" koji je gotovo besprijekorno odradio posao čišćenja ulica i prometnica. U drugom snježnom valu pripomoglo je desetak privatnika s građevinskim strojevima, koje smo angažirali i koji su bili zaduženi za čišćenje naselja u zaleđu Srime, kao i nekih prometnica u samim Vodicama. – kazao je dogradonačelnik Luka Lipić, inače, načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje grada Vodica. (atl)

Vijest prenesena sa portala Novog Tjednika www.novi-tjednik.hr
Foto:Infovodice 

Pročitano 3573 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.