Ponedjeljak, 17 Prosinac 2018 22:57

Rezime turističke 2018. godine: Izvrsnost i kvaliteta rezultat je umrežavanja i suradnje

Kraj godine je pred vratima, bliži se vrijeme zasluženog odmora i razdoblje rezimiranja 2018. godine. Iako se čini daleko, novo proljeće i sezona će vrlo brzo doći pa smo iskoristili priliku i porazgovarali sa direktoricom TZ Vodice o protekloj godini. Zanimalo nas je kako je zadovoljna godinom na izmaku;

“Svaka godina je uspješna i izazovna na svoj način. Ako ćemo pričati u postotcima onda je ova godina zabilježila porast od 5% u dolascima, a 2% u noćenjima. No, ono što nas najviše veseli je to da se pred- i podsezona “pojačala”, govori Franin Pećarica i naglašava kako to nije slučajno, već je rezultat promišljanja i planiranja sadržaja koji se mogu ponuditi gostima, ali i domaćima u razdoblju kada sunce manje sja.

Ono što je vrijedno istaknuti je IQM projekt, odnosno Integralno upravljanje kvalitetom u destinaciji o kojemu je u medijima već u nekoliko navrata bilo riječi. To je projekt koji je krenuo u svibnju, a trajat će 3 godine u nekoliko faza.

Ono što se do sada napravilo je veliko istraživanje koje je obuhvatilo iznajmljivače, hotelijere, kampove, trgovine, suvenirnice, agencije, stanovnike, ugostitelje, wellness centre kao i njihove goste o onome što bi moglo bolje, čime su zadovoljni, sa kojima se problemima susreću i sl.

Rezultati te ankete na reprezentativnom uzorku od 550 ispitanika dali su konkretne smjernice za daljnje korake u realizaciji projekta kojemu je cilj izvrsnost, konkurentnost i kvaliteta destinacije.

vatromet (11 of 12).jpg

“Bitno je da se svi dionici u turističkom sektoru umrežavaju i surađuju. Tako ćemo na primjer nastojati u našim wellness centrima nuditi kozmetičke preparate sa otoka Prvića ili zaleđa, u ugostiteljskim objektima domaće maslinovo ulje i ostale prehrambene proizvode iz domaće proizvodnje koje ćemo certificirati.

Također, uvodimo karticu za iznajmljivače kojom će se dobivati popust prilikom uređenja smještajnih jedinica kod dobavljača. U tom smislu ćemo sufinancirati marketinške aktivnosti iznajmljivačima (fotografiranje, savjeti dizajna eksterijera i interijera, nastup na društvenim mrežama, kompletna analiza poslovanja putem internetskih alata…) Kvaliteta je ono po čemu ćemo se izdvajati, na dobrom smo putu, no imamo još dosta posla”, objasnila je Franin Pećarica.

Uz IQM projekt, iza TZ Vodice je još nekoliko uspješnih projekata koji su se ove godine također potvrdili kvalitetom, a što je bilo lako iščitati iz reakcija publike i posjetitelja.

Izdvojit ćemo Đardin je in koji je vodičkoj publici nudio različite umjetničke žanrove, oživio park i tako pomaknuo događanja isključivo sa rive te dao priliku mladim umjetnicima da predstave svoj rad.

Večer trubadura i KŠ (19 of 27).jpg

Drugi koji je vrijedno spomenuti je Vodice street festival koji je male kale oko strogog centra grada pretvorio u umjetničke galerijice ispod zvijezda i donio Vodicama jednu novu, osvježavajuću i kreativnu atmosferu tih 5 dana koliko se održavao.

Popis bi bio zaista dug da nabrajamo ostale događaje i manifestacije koje su se odvijale prošle godine, pa smo zato pitali direktoricu koji su im planovi za 2019.;

“U idućoj godini ćemo nastaviti podizati kvalitetu u svim segmentima. Naše domaće proizvode ćemo plasirati putem agencija, još ćemo više ulagati u biciklizam, zdravlje i wellness, a svime time ćemo poticati izvrsnost i kvalitetu”, zaključila je.

Pročitano 3901 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.