Srijeda, 16 Kolovoz 2017 20:20

Referendumom odlučiti kakav turizam želimo: Mjesto za obiteljski odmor ili meka partijanerskog turzima ?

Kako odmiče kolovoz, tako polako prolazi i vrhunac turističke sezone. Kakva je ona bila, pokazat će brojke, kad se podvuče crta. Ipak, nije sve u brojkama. Od početka ljeta, ne samo ovoga nego i mnogih ranijih, sve je više onih koji izražavaju svoje nezadovoljstvo smjerom u kojem se razvija vodički turizam.

Bila je to i jedna od tema prošle sjednice Gradskog vijeća na kojoj je vijećnik s Liste našeg mista, Ante Strikoman, predložio raspisivanje referenduma na kojem bi građani izravno trebali odlučiti koji tip turizma žele. Strikoman smatra kako zbog nedefiniranog smjera razvoja turizma, u Vodicama postoji veliki problem prekomjerne buke, na koji se žali sve više građana i turista koji žele miran odmor.

„Predlažemo raspisivanje referenduma na kojem će građani izravno odlučiti koji tip turizma žele; partijanerski, obiteljski ili neki treći, a na temelju rezultata tog referenduma treba izraditi strategiju razvoja turizma. Mi kao Klub vijećnika bit ćemo suzdržani na sve odluke vezane uz buku jer smatramo da se buka treba regulirati u svim dijelovima grada, a ne samo u određenim zonama, kako je to sada slučaj.", kazao je Strikoman.

Predsjednik Gradskog vijeća Marin Mikšić kazao je kako se o smjeru razvoja turizma u Vodicama priprema tematska sjednica Gradskog vijeća na temelju međustranačkog kolegija.

„O ovoj važnoj temi treba provesti široku raspravu, a u nju treba uključiti sve aktere; Turističku zajednicu, Obrtničku komoru, ACI marinu, ugostitelje, iznajmljivače, hotelijere, policiju...Na temelju takve jedne rasprave trebamo odlučiti što dalje. Referendum u Vodicama u 27 godina nikad nije održan. Najprije trebamo provesti široku raspravu i putem ankete ispitati mišljenje građana i na temelju toga donositi odluke.", kazao je Mikšić.

S njim se složila i gradonačelnica kojoj se, kako je kazala, zbog problema buke građani gotovo svakodnevno žale.

Za očekivati je, stoga, da će se o ovoj temi od jeseni puno pričati.

Slijedom toga u ankteni upitnik odgovorite na anketno pitanje koji tip turizma želite: Vodice mjesto obiteljskog turizma ili mjesto za 24-satnu zabavu 

{advpoll id='6' view_result='0' width='0' position='center'}

Više informacija

  • Headline: Vodice na prekretnici
Pročitano 5916 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 16 Kolovoz 2017 20:33

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.