Petak, 13 Travanj 2018 15:01

Prosvjednici u Splitu poručili: Želimo suverenu Hrvatsku, ne treba nam europski policajac GREVIO da nam određuje što smijemo govoriti i kako djecu učiti o spolnosti

Jučer je u Splitu održan skup građanske inicijative "Hrvatska protiv Istanbulske konvencije" na kojem se tražilo da se odustane od ratificiranja te konvencije.
Svoje viđenje prosvjeda uputila nam je naša sumještanka Maria Friedrich, a njezin osvrt možete pročitati ispod

 

Poruka sa splitske rive upućena je saborskim zastupnicima u četvrtak, 12. travnja 2018. g. Poruka glasi: želimo suverenu Hrvatsku, ne treba nam europski policajac GREVIO da nam određuje što smijemo govoriti i kako djecu učiti o spolnosti. Konvenciju smo pročitali i u njoj je jasno vidljiva rodna ideologija tj. rodna teorija da društvenoj dimenziji spolnosti treba dati novo ime „rod" i da je taj „rod" odvojen od spola. Oni koji tvrde da nema rodne ideologije u Konvenciji ili lažu ili ne znaju koje su osnovne postavke rodne ideologije (teorije). Poznato je i da sve grane znanosti (i humanističke i empirijske) odbacuju takve torije jer one nemaju nikakvog utemeljenja u stvarnosti te kao takve nisu nikada znanstveno dokazane. Još 2011. godine zatvoren je „Institut za rodna istraživanja" u nordijskim zemljama, nakon što je na javnoj televiziji prokazano šarlatanstvo i laž. Dokumentarac se još uvijek može pronaći pod nazivom „Brainwash".

I ovog puta prosvjednicima su se obratili mladi ljudi, visoko obrazovani, koji nisu predstavnici ni jedne političke opcije.

Uvodni pozdrav glasio je ovako:

„Dobar dan dragi Splićani!
Hvala vam što ste došli u ovako velikom broju! Pozdravljam vas 5 000 koje ministar Božinović priznaje da su došli na prosvjed! I vas 15 000 koji tu, na našoj rivi pijete kavu! I vas 20 000 koji čekate u redu za kruh i trajekt! Da u Splitu imamo tramvaj, koliko bi vas čekalo tramvaj..."

Ivan Turudić koji je preživio više od šest mjeseci prestrašnog logora u Glini poručio je „Dosta" – vlasti koja se „skriva iza žena i djece da bi svom narodu, onima koji su im vjerovali – nametala ideologiju u obrazovanje, rušila suverenost i financirala lijevo-liberalne udruge koje stalno lažu o domovinskom ratu".
Ivana Haberle otvoreno je rekla da se srami „slušati laži – kako su županijski odbori HDZ-a jednoglasno za ratifikaciju – kad na većini tih odbora uopće nije bilo dozvoljeno glasovanje".
Ivana Bilić Antičević, naglasivši da ona i suprug imaju troje djece, istakla je da ne želi da joj „djecu odgajaju eksperti za rodnu ideologiju iz Grevia" te da ne želi pokleknuti pred ideologijom koja se suprotstavlja zdravom razumu.

„Ovdje sam jer smatram da nije potrebna ratifikacija Istanbulske konvencije da bi se žene zaštitilo od nasilja, smatram d Hrvatska s pametnim i sposobnim mladim ljudima, bez uplitanja skupine Grevio, provođenjem vlastitih zakona može rješavati problem nasilja nad ženama. Smatram također da je nasilje kada premijer radi vlastitih interesa ide protiv naroda radi kojeg je na vlasti, smatram da se vrši nasilje nad savjesti stranačkih kolega koji ne dijele njegovo mišljenje", poručila je Ivana Prudić.

IMG_20180412_1723521.jpg

Kristina Bašić naglasila je da „zastupnici koji dignu ruku za ratifikaciju prisiljavaju cijelo hrvatsko društvo da pod prijetnjom optužbi za diskriminaciju „ispovijeda" rodnu teoriju kao obaveznu istinu."

Dr. Sanja Bilač podsjetila nas je na riječi prvog hrvatskog predsjednika koje je na ovom istom mjestu nakon oluje poručio: „Da bismo stvorili Hrvatsku, obranili je i gradili po svojoj volji, sami moramo donositi odluke!"

Pitam se kako oni koji tvrde da nam žele dobro manipuliraju činjenicom o samom broju prosvjednika (to smo izračunali pa je ministar Božinović javno prozvao gospođu, pardon gospodina premijera), manipuliraju s tumačenjem izjava HBK, manipuliraju s interpretativnom izjavom koja nema nikakvu pravnu važnost... Naravno da ne žele dobro nama, ženama, nego sebi i svojim političkim bodovima u Bruxellesu.

Za kraj, dio komentara prof. dr. sc. Matka Marušića, književnika i profesora emeritusa na Medicinskom fakultetu: „Priroda je napravljena na muško-ženskom principu. Muškarci i žene se razlikuju biološki, genetski, embriološki, fiziološki... Nije društvo stvorilo muškarca i ženu, nego su muškarac i žena stvorili društvo. Pojam roda uopće nije potreban (...) Rodna ideologija je totalno opasna. Ona razara čovjeka, djecu, društvo... Doći će do velikih problema."

Pročitano 4719 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.