Srijeda, 04 Prosinac 2019 09:01

Projektna dokumentacija za izgradnju infrastrukture u vodičkoj industrijskoj zoni riješit će se dogodine?

Pitanje infrastrukture u industrijskoj zoni u Vodicama otvorilo je današnju tematsku sjednicu. Naime, kako je istaknuo vijećnik LNM Ante Juričev Grgić, to je glavni problem zainteresiranih sugrađana i budućih poduzetnika koji ih koči u pokretanju svojih djelatnosti.

- Da bi započeli svoje radnje i djelatnost trebaju čekati od godinu do dvije da bi se riješila infrastruktura. Što se može učiniti da se taj problem riješi? Prije izgrade sve objekte i ostalo, ali ne mogu ništa pokrenuti zbog struje, vode, a o kanalizaciji da ni ne govorim, komentirao je vijećnik Juričev Grgić. U gradskoj upravi problem je prepoznat te ima nekoliko aspekata.
 

- Pitanje je na mjestu. Vrijednost dokumentacije za kompletno uređenje infrastrukture je oko 400 tisuća kuna te smo ju nominirali na ESI fondove. U ovoj fazi nismo prošli jer smo dobili 400 tisuća kuna za dokumentaciju širokopojasnog interneta, a ona bi do Nove godine trebala biti predana za lokacijsku dozvolu nakon čega idemo u realizaciju ishođenja građevinske dozvole i aplikacije na fondove kako bi osigurali financiranje izgradnje infrastrukture kompletne zone, objasnio je pročelnik Marko Lugović.
 

Podsjetio je, veliki problem zone je dalekovod. Njegovo kabliranje definirali su kroz dvije faze. 
 

- Jedna je u mješovitoj zoni, od Zatonske gdje je trafostanica pa do same industrijske zone. Drugi dio se rješava kroz dokumentaciju industrijske zone. Na taj način po dobivanju svih dozvola i kasnije prilikom gradnje išli bi u kabliranje i otvorili zaštićene koridore pod tim dalekovodom da se u njima ipak može graditi i razvijati poduzetništvo, zaključio je pročelnik Lugović. Odnosno, najveći problem postojat će dokle god se kablovi ne spuste u zemlju. - Postoji li vremenski okvir kad bi to moglo biti riješeno? Ima dosta ljudi koji su zainteresirani, a i onih koji su već uložili svoj novac, a ne mogu ga početi vraćati dok ne počnu raditi. Neki su ušli i u kredite. Također, je li je ta zona u potezu aglomeracije ili u posebnom dijelu?, zanimalo je vijećnika Grgića. Ona je točno prema opisu urbanističkog plana, za nju se radi dokumentacija te je u posebnom dijelu. - Ta građevinska dozvola nadam se da bi trebala biti gotova do početka lipnja, nakon toga sve ovisi o mogućnostima kako gradskog proračuna, tako i ESI fondova na koje smo se mi prijavili. Tu je oko 6 km prometnice te predviđam da tu neće biti mala sredstva za izgradnju, odgovorio je pročelnik Lugović. Vrijeme će pokazati hoće li to sve biti moguće u jednoj godini. No, teoretski bi izgradnja mogla započeti u sljedećoj.

Više informacija

  • Headline: Kad se kablovi dalekovoda spuste u zemlju riješit će se glavni problem
Pročitano 3936 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 04 Prosinac 2019 12:55

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.