Četvrtak, 15 Studeni 2012 11:52

Problem buke u turističkoj sezoni uskoro na dnevnom redu Gradskog vijeća

vd-buka
Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Vodica raspravljalo se o protekloj turističkoj sezoni koja je donijela izuzetne rezultate, rekordne uspjehe i porast broja noćenja. Međutim, bilo je i problema, najviše onih vezanih za buku.

Upravo se o tome podrobno raspravljalo na Vijeću pa je na kraju donesen i zaključak koji je proslijeđen vodičkim gradskim vijećnicima na razmatranje.

Naime, Vijeće predlaže da se ugostiteljskim objektima smještenim u strogom središtu grada koji imaju sve potrebne uvjete za rad dozvoli upotreba akustičnih uređaja na otvorenom do 1.30 poslije ponoći.

Za područja od Hotela Kristina do Vile Marijane, te od autobusnog kolodvora do početka Srime, budući da je ovdje smješten velik broj smještajnih kapaciteta, hotela, privatnih kuća za iznajmljivanje i marina, predlaže se ograničavanje uporabe akustičnih uređaja na otvorenom do ponoći.

Drugi uzrok buke bilo je izvođenje građevinskih radova koje je ove godine zbog teškog stanja u obrtništvu nešto produženo. Zaključeno je ipak, da u razdobljima od 01. do 15. lipnja, te od 15. rujna do 01. listopada treba ograničiti uporabu građevinskih strojeva koji izazivaju buku tako da se s radom na ovim strojevima ne smije započeti prije 8:30 sati u jutro.
Na ove zaključke mora se još očitovati svojim mišljenjem obrtnička komora, ceh ugostitelja i građevinara, a zatim će gradski vijećnici sukladno novim stavovima donositi potrebne izmjene postojećih odluka.

Izvor vijesti:www.grad-vodice.hr / Foto: Infovodice

Pročitano 4195 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.