Subota, 01 Kolovoz 2020 21:02

Otkazivanje rezervacija ostalo u lipnju, naši iznajmljivači zadovoljni

Iako bi se uz sve posljedice koronavirusa dalo pretpostaviti da će turistički vikend pred nama biti porazan, brojke iznenađuju. Ulazak u Hrvatsku spram istog vikenda prošle godine bolji je za 11 %. Bez obzira što nas je Nizozemska stavila na narančastu listu, nisu nezadovoljni ni naši iznajmljivači koji kažu da novih otkazivanja rezervacija baš i nije bilo.

-    Sezona je zaista bolje nego što smo očekivali. Imali smo par otkazivanja gostiju iz Nizozemske, ali puno ih više ulazi. Otkazivanja rezervacija općenito ima vrlo malo, ništa više nego uobičajeno. Mi smo na 70 % noćenja od lani, a osim domaćih gostiju, najbrojniji su Nijemci, Slovenci, Austrijanci i Švicarci, kazao je Darko Bastić, direktor hotela Olympia & Olympia Sky.

Činjenica je da smo na vrhuncu 'nove normalne' sezone koju valja odraditi što je najbolje moguće, a dojmovi svakog trenutnog gosta bit će najbolji ulog u bitku koja čeka za iduću sezonu.

-    Očekivali smo da ćemo se kupati svaki dan, ali hvala Bogu ima posla. Istina, smanjili smo cijene, ali gosti su zadovoljni. U potpunosti smo puni do 15. kolovoza, a većim dijelom čak i do 15. rujna. Otkazivanja rezervacija od lipnja nije bilo te kad sve zbrojimo, slabije je tek 30 % nego lani, kazala nam je Lidija Bilan, predstavnica vodičkih privatnih iznajmljivača.

No, dok nas je Austrija uvrstila na popis sigurnih zemalja, Nizozemska nas je prije desetak dana stavila na 'narančastu listu'. To se već, ali i čitava korona situacija odrazila na kampove.

-    Nema više tranzita, u autokamp dolaze isključivo na rezervacije i situacija je dosta loša. S Nizozemcima imamo upravo dvije situacije – obitelj koja nam je trenutno tu osjeća se sigurno, ljuti su na svoju vladu, ali i spremni ići u karantenu ako treba. No, druga obitelj koja nam je trebala doći ovih dana je otkazala, priča nam Mirjana Roca iz autokampa Ivona.

U kampu su cijene i inače male pa su ostale iste, a za apartmane su cijene spuštali i do 30 %.

-    Što se  tiče apartmana, imamo dosta naših gostiju što do sada nije bio običaj te smo se trebali prilagoditi novonastaloj situaciji. No, ona je dobra, a u ovom preostalom periodu bit će još bolja. Prema trenutnim rezervacijama kolovoz ne bi trebao razočarati, kao ni do sada, zaključila je Roca.

Više informacija

  • Headline: To što se Hrvatska našla na narančastoj listi kod Nizozemaca zasada se ne odražava na rezervacijama
Pročitano 3426 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 01 Kolovoz 2020 21:06

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.