Srijeda, 30 Studeni 2016 16:45

Oštra rasprava prilikom prijedloga imenovanja novog direktora Gradskog poduzeća Vodice: Oporbeni vijećnici napustili sjednicu

Na današnjoj 24. sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica pod 13. točkom dnevnog reda raspravljalo se o imenovanju člana uprave (direktora) trgovačkog društva Gradsko poduzeće d.o.o. Vodice.

Skupština trgovačkog društva Gradskog poduzeća Vodice namjerava izvršiti promjenu člana uprave društva, odnosno direktora poduzeća te je sukladno članku 10. Izjave o osnivanju Gradskog poduzeća d.o.o. Vodice zatražila od Gradskog vijeća da dostave prijedlog imenovanja novog člana uprave ovog društva. Skupština društva je mišljenja da se dosadašnji direktor Ivica Slavica opozove s dužnosti člana uprave i da se umjesto njega imenuje Marija Bakmaz iz Vodica.

 

Odbor za imenovanja i upravne poslove je uz prijedlog skupštine društva predložio i dosadašnjeg direktora Ivicu Slavicu

Iako sam prijedlog imenovanja od strane Gradskog vijeća u konačnici ne odlučuje o tome tko će biti novi direktor Gradskog poduzeća jer o tome odlučuje skupština društva, o ovoj točki vodila se oštra rasprava.

Vijećnik Ivica Ledenko smatra da ne postoji valjani razlog opoziva dosadašnjeg direktora Gradskog poduzeća Vodice

- Od 2010. godine kada na mjesto direktora Gradskog poduzeća dolazi Ivica Slavica prihodi poduzeća koji su do tada bili u minusu ili na nuli konstantno su se povećavali, a sama dobit istog poduzeća u prethodnoj godini bila 567 tisuća kuna. Ove brojke dovoljan su dokaz o samoj sposobnosti direktora i zato ne vidimo ni jedan jedini razlog da se isti opozove s dužnosti direktora Gradskog poduzeća Vodice. Također pred samo Gradsko vijeće nisu predstavljene reference novog kandidata kojeg predlaže skupština društva. - rekao je vijećnik Ivica Ledenko

Predsjednik gradskog vijeća Danijel Lasan Zorobabel navodi da je razlog smjene dosadašnjeg direktora samoinicijativna odluka direktora o povećanju direktorske plaće, na što mu je vijećnik Ivica Ledenko replicirao je njegova plaća definirana temeljem koeficijenta i prosječne plaće čiju je odluku donijela skupština društva, a kako se povećavala dobit društva tako su i zaposlenici dobivali veće plaće.

Vijećnicu SDP Mariju Alfirev upitala je hoće li Grad Vodice zbog opoziva direktora Ivice Slavice snositi bilo kakve štetne posljedice, a vijećnik Šime Bilan se ne slaže s tvrdnjama da se direktor Ivica Slavica opoziva zbog toga što ima veliku plaću već da su neki drugi razlozi u pitanju te je predložio da se ide u tajno glasovanje koje nije usvojeno.

Pred glasovanje o prijedlogu vijećnik Ivica Ledenko zatražio je da se o kandidatima glasuje odvojeno te zatražio stanku od 10 minuta. Kako se oporbeni vijećnici nakon 10 minuta nisu vratili, prijedlog je izglasan sa sedam glasova za i 1 suzdržan.

- Glasovanje nakon što su oporbeni vjećnici otišli s sjednice nije regularno i sjednica za nas nije završena jer predsjednik Gradskog vijeća nam nije odobrio zatraženu stanku već je dao prijedlog na glasovanje bez nas i zaključio je sjednicu – rekao nam je vijećnik Ivica Ledenko

Tijek rasprave 13. točke dnevnog reda 24. sjednice GV-a pogledajte ispod

Više informacija

  • Foto izvor: Screenshot Infovodice
Pročitano 7404 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.