Četvrtak, 09 Srpanj 2020 16:46

Održan Aktualni sat 22. sjednice Gradskog vijeća Grada Vodica

Danas, 9. srpnja, u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Vodice održana je 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Vodica. Sjednici je prisustvovalo 12 vijećnika koji su na aktualnom satu postavili brojna pitanja gradonačelnici Nelki Tomić i članovima gradske uprave. Aktualni sat trajao je oko 2 sata, a neka od pitanja donosimo niže

Pitanje koje je postavilo čak troje vijećnika ticalo se trenutne epidemiološke situacije. Potpredsjednika gradskog vijeća i vijećnika HDZ-a Gordana Dade Fržopa, vijećnika Mosta Ivicu Slavicu i Ante Juričeva Grgića, vijećnika LNM-a zanimalo je kakva je trenutna situacija i koje mjere se planiraju provesti po pitanju privatnih iznajmljivača i općenito svih čiji prihodi ovise isključivo o turizmu. Gradonačelnica Tomić odgovorila je da se nalazimo u neizvjesnoj, novoj i nepoznatoj situaciji u kojoj je teško donositi bilo kakve zaključke jer ne znamo što će biti sutra. U svakom slučaju, Grad će se pobrinuti da svima kojima će to biti potrebno pomogne koliko će to biti moguće.

Ante Juričev Grgić postavio je pitanje i o izgradnji rive i puta na otoku Tijatu. Zanimali su ga detalji ugovora o javnim radovima kojima se definiraju te radnje, a koji je sklopljen s Gradom Vodice. Pročelnik Marko Lugović odgovorio je da se radi o klasičnim ugovorima za nabavu javnih radova i da se ovdje ne radi o povredi bilo čijeg privatnog prostora.

- Raspisana su dva javna natječaja, za uređenje plaže i puta i oba natječaja je dobila Poljoprivredna zadruga. Riva je i ranije postojala, što se vidi iz starih karata. -rekao je Lugović

Meri Bandl Vareš, vijećnica LNM-a, postavila je nekoliko pitanja; jedno se odnosilo na izgradnju preljevne jame, drugo na vlasnika firme koja izvodi radove na novom dječjem vrtiću i baznim stanicama, a treće na natječaj za prostorije u Staroj školi koji je dobila Vodička glazba dan prije završetka natječaja.

Odgovorili su joj dogradonačelnik Stipe Bosotin i pročelnik Lugović koji su rekli da je pisani odgovor što se tiče preljevne jame već poslan i da će poslati ponovo, a da se informacija o vlasniku tvrtke može naći u javno dostupnom sudskom registru. Također, odgovoreno je i da su se očitavanja zračenja redovito objavljivala na mrežnim stranicama Grada.

Vijećnik Ivica Latin progovorio je o mobbingu u tvrtki Leć d.o.o. čiji je zaposlenik od 1989. godine. Rekao je da je dobio dopis u kojem mu se prijeti otkazom na što je gradonačelnica Tomić odgovorila da to nije u njenoj domeni i da za to postoje institucije koje to rješavaju.

Nakon pitanja vijećnika i aktualnog sata, započeo je Dnevni red u 33. točke.
 

Pročitano 3836 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 09 Srpanj 2020 18:39

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.