Srijeda, 25 Veljača 2015 15:58

Novi hotel i osam novih kongresnih dvorana u hotelu Olympia koristiti će posljednju tehnologiju obnovljivih izvora energije

Hotel Olympia otvoren daleke 1972., bio je i ostao predvodnik razvoja vodičkog turizma, a izgradnjom novog, modernog i tehnološki naprednog hotela otvara novo poglavlje svojeg poslovanja. Novim objektom proširit će i kongresne kapacitete, a nadaleko poznata gostoljubivost i srdačnost vodičkih domaćina mnogim je poslovnim gostima već dala dobar razlog da se vrate i ponovno organiziraju svoja događanja baš u ovom hotelu. Do nedavno voditeljica prodaje i marketinga, Katarina Šprljan Marin, predanim je radom dobila priliku voditi ovaj hotel ka novim uspjesima. Novinari sa portala Poslovniturizam razgovarali su sa našom Katom o trenutnim događanjima i budućim planovima razvoja hotela Olympia.

Godinama ste zaposleni u hotelu Olympia, a prošle godine vlasnik Vas je imenovao direktoricom hotela. Kako je tekao Vaš poslovni put u Olympiji?

Tako je. Već sam tri mjeseca na funkciji direktora hotela Olympia, gdje sam došla s pozicije voditelja prodaje i marketinga. Moji olympijski počeci datiraju još iz 2007., kada sam se zaposlila kao djelatnik u hotelskoj turističkoj agenciji. Kako sam se ubrzo dokazala kao skroman i vrijedan radnik, Uprava hotela mi je produžila ugovor na cijelu godinu pa sam tu zimu radila kao referent prodaje. Sezonu 2008. sam opet provela u hotelskoj turističkoj agenciji, nakon čega sam stalno zaposlena u odjelu prodaje. Od 1. travnja preuzimam funkciju voditelja prodaje i marketinga gdje ostajem, do prošle godine, kada u prosincu postajem i direktorica hotela.

Hotel Olympia je gotovo obiteljski hotel; naime, mnoge su generacije Vodičana ovdje provele svoj radni vijek. Kako to funkcionira iz upravljačke pozicije?

Pretpostavljam da mislite na eventualne probleme u komunikaciji zbog male sredine i međusobnog poznavanja. No, u našem slučaju mogu reći da je upravo to ono što mi olakšava posao. Vodice su mala sredina i tu, zaista, svatko svakog zna, pa tako znaju i mene. Ja dolazim iz tihe i poštene obitelji koja je cijenjena u Vodicama, a moji su roditelji također proveli veliki dio svojeg radnog vijeka u hotelu Olympia, u tadašnjoj tvrtki Vodičanka. Vjerojatno je jedan od razloga mojeg imenovanja direktoricom hotela upravo to međusobno poštivanje među zaposlenicima.

Investicija u novi hotel s 4+ zvjezdice

katarina-sprljan-marin-388.jpgKatarina Šprljan Marin, dir. hotela Olympia

Još prije tri godine je najavljeno ulaganje vlasnika u dogradnju kapaciteta i izgradnju novog hotela s pet zvjezdica u vašem kompleksu. U kojoj ste fazi s ovim projektom?

Istina, još prije tri godine smo najavili izgradnju dodatnog objekta u sklopu kompleksa Olympia, a trenutno se nalazimo u „raljama" birokratskog zastoja. Dugo nam je trebalo da prikupimo sve potrebne dokumente, a čekali smo i uređenje prostornog plana Grada Vodica. S obzirom na veličinu cijelog projekta, namjeravamo aplicirati za EU fondove pa smo trenutno u fazi čekanja objave prikladnih natječaja. Već smo započeli s pripremanjem dokumentacije.

Koje će sadržaje imati novi objekt?

U planu je izgradnja objekta C koji će biti kategoriziran s 4+ zvjezdice. Izgradit će se osam kongresnih dvorana te 125 smještajnih jedinica. U sklopu objekta planira se izgradnja restorana, barova, sportskih terena i bazena. Također, planirano je proširenje postojećeg Olympia Life wellness centra te izgradnja unutarnjeg bazena.

Hotel Olympia je sedamdesetih, kada je otvoren, svojom arhitekturom i pojavom u vodičkom i šibenskom kraju bio na neki način avangardan, „ispred svog vremena". Hoće li tako biti i s novim hotelom?
Naravno! Ono po čemu je Olympia i danas prepoznata je prozračnost, protočnost i čistoća. Tako će biti i s novim objektom koji će imati kaskadni oblik pa neće blokirati pogled na more.
Želim napomenuti i to da će hotelski kompleks Olympia u potpunosti koristiti posljednju tehnologiju obnovljivih izvora energije.

U našoj se kući dobro jede i zabavlja!

S novim hotelom planirate proširiti kongresne kapacitete. Do sada ste ugostili mnoge kongrese i poslovna događanja, dok vam se poslovne grupe često i vraćaju. Što im nudite u odnosu na neke druge hotele u okolici?

U prvom redu mi smo jedini hotel u okruženju koji je otvoren 365 dana u godini. No pored toga, jako smo ponosni na naš MICE odjel koji je do sada okupio zaista brojne kongrese i seminare. Ono po čemu se ističemo i što nam gosti i poslovni partneri stalno napominju, jest
naša fleksibilnost i spretno odgovaranje na sve organizacijske želje naših klijenata. Također, poznati smo i kao dobri domaćini u čijoj se kući dobro jede i pije, a nerijetko i zabavlja.

Iako su Vodice sezonska, ljetna destinacija, Vaš hotel je otvoren cijelu godinu. Što nudite gostima izvan sezone i zimi, kada grad „spava"?

Kako sam već navela, imamo jako dobru popunjenost i izvan sezone. Zaista je ponekad problem to što grad 'spava'. No, bez obzira na to, imamo jako dobru hotelsku ponudu. Gostima je na raspolaganju konoba Barba Mate i od ove godine noćni klub gdje organiziramo razna događanja i zabave .

Što se tiče dnevnih sadržaja, surađujemo s lokalnom turističkom agencijom i sportskim udrugama pa uvijek možemo organizirati slobodno vrijeme naših gostiju kroz razne izlete i sadržaje. Također, kroz godinu organiziramo događanja povezana s određenim datumima poput Valentinova, u sklopu kojeg pripremamo večeru za parove koji slave 50 godina braka, ili poklada.

Što bi, po Vama, grad Vodice trebao kvalitetnije razvijati u svojoj turističkoj ponudi, što nuditi i kojim gostima?

Smatram da nam nedostaje sinergija lokalne zajednice i privatnih subjekata. Mi smo privatna tvrtka i težimo maksimalno ka ostvarenju poslovnih planova. S ponosom mogu reći da zadnjih godina uspješno ispunjavamo zadane ciljeve. No, informacije koje dobivamo od poslovnih partnera govore da se događa pad zainteresiranosti za Vodicama kao destinacijom. U tom smislu smatram da svi zajedno trebamo raditi na poboljšanju imidža Vodica kao destinacije i napokon se okrenuti destinacijskom menadžmentu.

Ovdje bih se osvrnula na Turističku zajednicu Grada Vodica i Šibensko-kninske županije, kao i Grada Vodica. Nažalost, moram istaknuti kako nikad s njihove strane nije organiziran niti jedan konstruktivan sastanak za rješavanje problema koje sam gore navela, dok je u ovom trenutku Olympia Vodice d.d. glavni nositelj smještajne ponude Vodica, ako izuzmemo privatne iznajmljivače.

Kako uspijevate uskladiti privatni i poslovni život? Je li u tom smislu određena prednost živjeti i raditi u manjem mjestu?

Mislim da je irelevantna veličina mjesta u kojem netko živi ako imate obitelj pored sebe.
Moja mi je obitelj bila podrška uvijek i u svemu. Roditelji, koji su i sami turistički djelatnici u mirovini, oduvijek su mi bili oslonac i pomoć. Suprug i moja dva sina će vam reći koliko su ponosni na mene, kao i ja na njih. Oni su moja tri mušketira bez kojih nikada ne bih bila ovo što jesam!

Izvor vijesti i fotografije: http://www.poslovniturizam.com/intervjui/katarina-sprljan-marin-novi-hotel-i-osam-novih-kongresnih-dvorana-u-vodicama/1728/

Pročitano 6602 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 25 Veljača 2015 17:25

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.