Četvrtak, 09 Ožujak 2017 13:31

Ne zagađujte okoliš, postoje službe koje će uslugu odvoza i zbrinjavanja glomaznog otpada obaviti umjesto vas

Iako smo na više navrata upozoravali na neodgovorne građane koji bacaju krupni otpad na mjesta koja nisu predviđena za to i nadali se da ćemo biti odgovorniji, fotografije koje nam je poslala naša mještanka ukazuju da smo još uvijek na samom početku.

 

Jutros su su djelatnici Leć-a na istočnom ulazu u Vodice s obje strane magistrale pokupili bespravno bačen glomazni otpad u okoliš.

Postojanje ilegalnih odlagališta, osim što ukazuje na nedovoljno razvijenu ekološku svijest ljudi, predstavlja i opasnost od zagađenja okoliša, a Grad Vodice godišnje potroši 100.000,00 kuna proračunskih sredstava za saniranje takvih odlagališta.

20170308_151539.jpg

Iz Gradske uprave Grada Vodica apeliraju na građane da im pomognu stati na kraj ovom problemu.

Svatko tko uoči fizičku ili pravnu osobu da na nedozvoljenom mjestu odlaže glomazni otpad, građevinski materijal i slično, neka slobodno i anonimno to prijavi našoj Komunalnoj službi na broj telefona 022/ 444-909, ili komunalnom redaru na broj 099 218 10 60. Mi ćemo intervenirati, pronaći i kazniti počinitelje jer se na saniranje ilegalnih odlagališta troši veliki novac svih građana Grada Vodica koji se može puno bolje iskoristiti", kazao nam je komunalni redar Blagodar Španja.

Inače, uslugu odvoza i zbrinjavanja glomaznog otpada za sve građane s područja Grada Vodica i Općine Tribunj, koji uredno podmiruju svoje obveze, dva puta godišnje besplatno obavlja tvrtka Leć d.o.o. Dovoljno ih je nazvati i dogovoriti termin. Po stvari koje ne trebate u Vaše dvorište će doći kamion, odvesti ih i zbrinuti na odgovarajući način.

Također, ako imate hrpu raznog glomaznog, građevinskog ili bio otpada - obrt Bumba može brzo i efikasno riješiti taj problem. Vaš otpad možete sami prevesti do njihovog skladišta ili prijevoz ugovorite s njima. Ukoliko vaš otpad sadrži korisne sirovine npr. željezo, obojeni metali, elektronički otpad, otpadna vozila, akumulatore iste će otkupiti.

Nema smisla ulagati trud, zagađivati okoliš i izlagati se riziku od kažnjavanja kako bi se riješili starog kauča, kad postoje službe koje će za Vas to odraditi.

Više informacija

  • Headline: Ružne slike krupnog otpada na ulazu u Vodice
Pročitano 4151 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 09 Ožujak 2017 22:18

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.