Petak, 24 Lipanj 2022 12:55

Načelnik Grubelić o prometovanju i nepropisnom parkiranju: 'Ponavljanje ja majka znanja. Nije poanta u pisanju kazni, poanta i jedini cilj jest – red u prostoru'

Marko Grubelić, načelnik Općine Tribunj osvrnuo se na prometovanje i nepropisno parkiranje u Tribunju naglasivši da za kaznu nisu krivi ni prometni redar ni načelnik, već sami pojedinci koji su odlučili svoja vozila ostaviti na mjestu koje za to nije predviđeno.

Ponavljanje je majka znanja.
Nije poanta u pisanju kazni, poanta i jedini cilj jest – red u prostoru!
Međutim, kada dobijete kaznu za nepropisno parkiranje, zapamtite da vam nije kriv ni prometni redar ni načelnik Općine. Krivi ste sami jer ste odlučili ostaviti svoje vozilo na lokaciji koja za to nije predviđena.
Apeliram na sve vozače koji prometuju na području naše Općine, bilo da se radi o mojim sumještanima ili posjetiteljima – držimo se reda. Unaprijed zahvaljujem. Većina ljudi je prihvatila red, a za ostale (kojih je sve manje), evo još jedan podsjetnik:
- NOGOSTUP – služi za pješake, ne za parkiranje.
- PROMETNICA – služi za prometovanje, ne za parkiranje.
- ZEBRA (PJEŠAČKI PRIJELAZ) - služi za pješake, ne za parkiranje.
- INVALIDSKO MJESTO - služi za osobe s invaliditetom, a ne da bi parkirali bliže kafiću ili stali „samo na 5 minuta“. Ako prije mosta za ulazak u Staro selo stoji znak na kojem piše da je zabranjeno prometovanje, a uz to su postavljeni i stupići, zašto onda netko ima želju i poriv da ide preko mosta? Ne znam…
Kritične lokacije su u centru, oko zgrade u kojoj se nalazi i Konzum, Ulica Male Gospe, Jurjevgradska ulica, Varoš, Staro selo, pristupi javnim plažama… Jasno mi je da ovakve teme nisu baš popularne, ali ako želimo uredno selo, svi se moramo držati nekih jednostavnih civiliziranih pravila”, napisao je Marko Grubelić, načelnik Općine Tribunj na svom Facebook profilu.

Pročitano 1584 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.