Četvrtak, 18 Kolovoz 2016 12:43

Na adresu Grada stigao odgovor Ministarstva vezan za zahtjeve domaćih vlasnika brodica u ACI marini Vodice

Na adresu Grada Vodica stigao je odgovor Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture na pitanje Grada Vodica o mogućnosti reguliranja uvjeta i cijena komunalnih vezova na gatovima D i H u sklopu ACI marine Vodice.

 

U odgovoru stoji kako Šibensko-kninska županija i Grad Vodice trebaju poduzeti daljnje radnje prvenstveno vezane za izmjene dokumenata prostornog uređenja i to iz razloga: „ ... kako bi se na području Grada Vodica u okviru obuhvata lučkog područja luke otvorene za javni promet županijskog značaja luke Vodice osigurao dovoljan broj vezova na komunalnom dijelu luke za domicilno stanovništvo, čime bi se došlo do preoblikovanja prostora luke posebne namjene – luke nautičkog turizma Vodice, a za što dijelom postoje i prostorno – planski okviri."

Drugim riječima predloženo rješenje će se postići već započetim IV. Izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada Vodica, a sukladno VI. Izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Šibensko-kninske županije koje su na Javnom uvidu.

- Očekujem da će se uskoro promijeniti Županijski prostorni plan i Prostorni plan Grada Vodica te da će se nakon toga ići na izmjenu koncesije s ACI-em, a to može isključivo vlada RH – rekla nam je gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev

Iz ŠRK Mali porat za sada ovu situaciju ne žele komentirati

- Budući da do sada na našu adresu nije došlo pismeno očitovanje ACI-a, ni Grada Vodica, a ni Županije ili nadležnog Ministarstva, ovu situaciju za sada ne želimo komentirati te očekujemo potvrdu dogovorenoga, a to je da se cijene vrate na one iz 2015. i da će se poduzeti radnje vezane za izdvajanje predmetnih gatova iz koncesije koja je potpisana s ACI-em – poručili su iz Upravnog odbora ŠRK Mali porat.

Pročitano 4698 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.