Četvrtak, 23 Travanj 2020 14:19

Mnogi se jedva čekaju srediti i malo uljepšati: Ovako se za popuštanje mjera spremaju naša kozmetičarka i frizerka

U 13:15 sati počela je sjednica Vlade na kojoj je predstavljen plan popuštanja mjera koji će ići u tri faze: 27. travnja, 4. svibnja i 11. svibnja. Uslužni obrti uz strogo poštivanje epidemioloških mjera bi mogli početi raditi u drugoj fazi. Netom prije toga popričali smo s vlasnicama kozmetičkog i frizerskog salona, Julijom Pervan i Ivanom Ivas.

-    Zvone nam telefoni i stižu poruke naših dragih klijentica, mi smo napravile listu te pripremile salon. Čim budemo mogli, odmah ćemo krenuti i tome se silno veselimo, priča nam kozmetičarka Julija Pervan.

Rasporedit će klijentice prema svim mjerama koje budu propisani, ali i kako bi se one mogle osjećati sigurno. Zaštitne maske čekaju i zasad ih imaju dovoljno za sve. 

-    Panoi od pleksiglasa su već naručeni kao, maksimalna dezinfekcija površina i alata je već odrađena i na stalno održavanje smo spremni sa svim zaštitnim sredstvima. Jedino nam je žao što će naš mini dnevni boravak izgubiti svoju draž jer više nećemo moći skupa piti kavicu, ali moramo se ovome prilagoditi. 

Dok nisu radili, ističe, nitko ih nije molio da dođu na crno odraditi. Jedino su se čule telefonom kako bi se požalile na cijelu situaciju uz pokoji savjet oko skidanja noktiju uz želje da se što prije vide. 

-    Panike nema iako ne znamo još kako će sve funkcionirati. Prisutna je još jedna mala doza nelagode dok se ne uhodamo. No, poručujem svojim dragim klijenticama da mi to možemo i da će sve proći. Bitno je da ostanemo zdravi, pozitivni duhom i negativni na virus, poručila je Julija Pervan.

Čim stigne 'zeleno svjetlo' s radom kreće i Ivana Ivas iz frizerskog salona Chiara kojoj ovih dana telefon također stalno zvoni.

-    Narudžbe još ne primam, ali imam ja neki svoj sistem kako ću organizirati posao. Što se tiče zaštitne opreme, još čekam detaljne upute pa ćemo vidjeti treba li još nešto nabaviti – priča nam frizerka Ivana Ivas.

Mora pohvaliti sve svoje klijente koji su bili odgovorni i nitko nije tražio tretman. Poziva je stalno bilo, ali više radi informacija, a i da se malo čuju. 

-    Panike nema. Moramo nastaviti dalje malo drukčijim životom nego smo do sad navikli i to je to. Nadam se da će se svi ponašati odgovorno kao i do sad, istaknula je Ivana Ivas.
 

Više informacija

  • Headline: Frizerski i kozmetički saloni s radom bi mogli krenuti od 4. Svibnja
Pročitano 5276 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 23 Travanj 2020 22:42

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.