Četvrtak, 19 Ožujak 2020 14:54

Mjere pomoći stižu iz vodičke gradske uprave i Stožera za civilnu zaštitu: Evo tko i što će se sve osloboditi plaćanja

Mjere pomoći stižu iz vodičkog Stožera za civilnu zaštitu i gradske uprave. Slijedi oslobađanje plaćanja vrtića, komunalnih naknada i javnih površina, kao odgoda novih ovrha s mogućnošću obročne isplate. Projekti koji nisu od značaja za zdravlje i funkcioniranja grada će se prolongirati, a briga za starije i nemoćne je – na visokoj snazi.

-    Svi gospodarski objekti na području Grada Vodica oslobodit će se plaćanja naknade za korištenje javnih površina na period od tri mjeseca s mogućnošću produženja – navodi nam Stipe Bosotin, načelnik Stožera za civilnu zaštitu grada Vodica.

Prijedlog gradonačelnice Nelke Tomić je da se svi gospodarski subjekti na području grada Vodica oslobode plaćanja komunalnih naknade na period od tri mjeseca s mogućnošću daljnjeg produljenja. 

-    Također, svi roditelji kojima djeca pohađaju dječji vrtić bit će oslobođeni plaćanja participacije u vrijeme dok ga djeca ne pohađaju, a s obzirom na novonastalu situaciju bit će odgođeno ispuštanje svih novih ovrha sa mogućnošću obročne otplate iste.

Pratit će se odluke Vlade i nastojati izići u susret sa svim mjerama koji bi pomogle stabilnosti gospodarstva i očuvanja radnih mjesta. Grad Vodice će pratiti razvoj novonastale situacije i prema naputcima Vlade iste mjere nastojati primjenjivati i na fizičke osobe. 

-    Svi novi projekti koji su se trebali ugovoriti i koji su predviđeni planom proračuna za 2020. godinu, a nisu posebnog značaja za zdravlje građana i normalno funkcioniranje grada prolongirat će se i razmotriti nakon donošenja akcijskog plana kojim će se definirati manjak prihoda proračuna. Sukladno tome i trošenja proračunskih sredstava. 

Svi stariji i nemoćni koji bude trebala bilo kakva pomoć biti će zbrinuti.

-    Briga za starije i nemoćne osobe je na visokoj razini već kroz projekt Zaželi koji provodimo, a sada i dodatno preko društva Crvenog križa Vodice. Ukoliko situacija bude zahtijevala, postrojba civilne zaštite grada Vodica također će pridati pomoć onima kojima je najpotrebnija – naglasio je Bosotin.
 

Više informacija

  • Headline: Poštede plaćanja na tri mjeseca s mogućnošću produljenja
  • Foto izvor: Google maps
Pročitano 6417 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 19 Ožujak 2020 16:52

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.