Ponedjeljak, 30 Travanj 2018 21:35

Ministarstvo Uprave odgovorilo: Statut i peta sjednica Gradskog vijeća doneseni zakonito

Marin Mikšić predsjednik gradskog vijeća nije prekršio zakon kad je sazvao petu sjednicu Gradskog vijeća, utvrđeno je u dopisu Ministarstva Uprave poslano na adresu Grada Vodica.

Naime, isto Ministarstvo zaprimilo je 09. ožujka dopis Ureda državne uprave u Šibensko kninskoj županiji i u dopisu podnesak sedam oporbenih vijećnika u Gradskom vijeću Grada Vodica kojim se traži utvrđivanje zakonitosti akta donesenog na 5. sjednici Gradskog vijeća te ispitivanje povreda službene dužnosti i zlouporabe položaja od strane predsjednika Gradskog vijeća Marina Mikšića.

Oporba smatra da je Statut Grada Vodica donesen nakon isteka roka za usklađivanje statuta jedinica lokalne i područne samouprave te traži da se utvrdi odgovornost službenika Marsela Mitrovića-Matića kao odgovorne osobe za pripremanje akata koje donosi Gradsko vijeće

U odgovoru Ministarstva stoji kako je postupak donošenja Statuta Grada Vodica započeo prije isteka roka za usklađivanje te da je 5. sjednica Gradskog vijeća s točkom Dnevnog reda 9. „Donošenje Statuta Grada Vodica" sazvana 06. veljače 2018. te da je Statut Grada Vodica donesen potrebnim brojem glasova, odnosno 8 glasova „za". Stoga je u ovom slučaju riječ o neznatnom odstupanju od propisanog roka, tim više kako je prethodno navedeno sam postupak donošenja Statuta Grada Vodica započeo u okviru roka predviđenog Zakonom.

Uvažavajući navedeno načelo "in favorem" lokalne samouprave, Ministarstvo uprave je ocijenilo kako je Statut Grada Vodica donesen potrebnom većinom te da se ne mogu učiniti dvojbenom navedene činjenice i dovesti u pitanje zakonitost donošenja Statuta Grada Vodica od strane Gradskog vijeća Grada Vodica priopćilo je Ministarstvo uprave Republike Hrvatske koje je potpisao ministar Lovro Kušćević

Pročitano 4372 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.