Srijeda, 01 Lipanj 2016 22:50

Materijal kojim se nasipava more kontinuirano se kontrolira te je zdravstveno i sanitarno ispravan

Na jučer održanom aktualnom satu 21. sjednice Gradskog vijeća, vijećnik HSP-a Krešimir Boršić postavio pitanje koje je prema njegovim riječima važno za sve koji se kupaju u Vodicama, a odnosi na nasipanje mora na plažama, poglavito na Plavoj plaži.
Kakve je kvalitete materijal, odakle dolazi, od čega se sastoji, dali je zdravstveno ispravan i hoće li imati kakve posljedice za morski život i kupače? - upitao je vijećnik Krešimir Boršić.

 

- Materijal koji se nasipa na Plavoj plaži u sklopu ovog projekta uređenja plaže Punta – Blata - Bristak je morski materijal koji je izvađen iz područja Biograda, dakle salbun koji je premješten na područje Vodica. Njegove zdravstvene kvalitete po meni su neupitne. - kazao je pročelnik Marko Lugović

- Materijal kojima se vrši prihrana plaža ostatka obale Vodica je iz kamenoloma određene granulacije i čistoće, međutim nakon što je utvrđeno da dio tog materijala ne zadovoljava kriterije vraćeno je par kamiona materijala izvođaću. S materijalom za prihranu plaža trudimo se da ne ulazimo u more, pojas ulaska je najviše do metar tj onoliko koliko nam more traži, a kupaći mogu jednostavnije ući u more.

-Svake godine Zavod za Javno zdravstvo obiđe sve naše plaže, uzme prve uzorke te kontinuirano kroz cijelu sezonu uzima te uzorke i prati stanje mora, a mi kao naručitelji i izvođač smo dužni raditi kontrolna i tekuća ispitivanja tog materijala. Moram reći da do sada niti jedne primjedbe nije bilo po pitanju zdravstvene i sanitarne ispravnosti tog materijala, pa se nadam da će tako biti i ubuduće.

Na ovo pitanje nadovezao se potpredsjednik gradskog vijeća Marin Mikšić, koji je uputio pitanje vezano za uljnu fleku koja je viđena na Plavoj plaži.

Odgovor i na ovo pitanje dao je pročelnik Marko Lugović:

- O uljnoj "fleki" koja se pojavila, obavještena je županijska pročelnica za Zaštitu okoliša gospođa Sanja Slavica, izvijestili smo je o količini i odmah smo kontaktirali splitsku tvrtku Cijan da sa svojim disperzantima to sanira. Međutim količina je bila jednostavno takva da se radilo se o kapljicama ulja koje su sa stroja kapnile u more. I sama pročelnica gospođa Sanja rekla je da nema potrebe za bilo kakvim kemijskim djelovanjem te da će sunce napraviti svoje tako da danas, par dana nakon što se pojavila ta fleka nema ničega. - kazao je na kraju pročelnik Marko

Pročitano 5091 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 01 Lipanj 2016 23:52

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.