Utorak, 22 Kolovoz 2023 13:26

Kuda idu "Ceste Šibenik"? Prokurist Rajić otkriva planove i vizije

Kuda idu "Ceste Šibenik"? Prokurist Rajić otkriva planove i vizije Snimka zaslona DiadoraTV

Ivan Rajić, prokurist "Ceste Šibenik", osvrnuo se na trenutnu situaciju unutar tvrtke i izazove s kojima se svakodnevno suočava.

Kada govorimo o ulozi prokurista, Rajić objašnjava:

"Prema Zakonu o trgovačkim društvima, prokurist može sklapati sve ugovore i poduzimati sve pravne radnje u ime i za račun trgovačkog društva te ga zastupati pred upravnim i drugim državnim organima." S obzirom na svoje iskustvo i upoznatost sa situacijom unutar tvrtke, skupština društva Ceste Šibenik d.o.o. imenovala ga je prokuristom, s posebnim zadatkom vođenja pregovora oko potpisivanja kolektivnog ugovora.

Rajić naglašava važnost suradnje i dijaloga s zaposlenicima:

"U ovim ranim fazama dogovora oko kolektivnog ugovora, vidim želju zaposlenika i sindikata da iznesu svoje vrlo konkretne inicijative oko razvoja tvrtke." Kao prokurist, on je također zadužen za razvoj ljudskih resursa, što smatra ključem za budući uspjeh tvrtke.

Govoreći o strateškim ciljevima tvrtke, Rajić ističe:

"Od dolaska direktora Miljkovića, odmah su počele nabave novih oprema i mehanizacije za što kvalitetniji rad." Vjeruje da će kvaliteta opreme i kvalificiranost radne snage biti presudni za konkurentske prednosti "Ceste Šibenik" na tržištu.

Međutim, postoji i tamnija strana. Naime, zbog povreda Zakona o radu, direktor Miljković pokrenuo je postupke izvanrednih otkaza. Rajić priznaje da "nikad nije dobro kad se dijele otkazi", ali ističe da je bilo "neopravdanih nedolazaka na posao nakon zakonitog štrajka". Unatoč tome, optimističan je u vezi s budućnošću odnosa unutar tvrtke: "Radi se intenzivno na poboljšanju odnosa. Proveo sam razgovore sa zaposlenicima i vjerujem da idemo u dobrom smjeru."

Za kraj, Rajić ističe svoju odgovornost u vođenju pregovora oko kolektivnog ugovora i razvoju ljudskih resursa, te vjeruje da će "Ceste Šibenik" uspješno definirati i ostvariti svoje strateške ciljeve u bliskoj budućnosti.

Pročitano 2832 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.