Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 969

Ponedjeljak, 11 Siječanj 2016 19:41

Izgradnjom lučice u Šepurini zaštitili bi se brodovi od nevremena a mjesto bi dobilo turistički i nautički uzlet

Najava noćašnjeg lebića i plime za većinu mještana našeg priobalja znak je za uzbunu pa tako i za stanovnike Prvić Šepurine koji se još oporavljaju od nedavnog nevremena.

Kako bi očuvali svoje brodice mještani Šepurine dežurat će i cijelu noć boreći se sa prirodom koja nažalost zna biti opasna.

- Uvijek smo u pripravnosti i iščekivanju što će se dogoditi kad zapuše jugo a posebno lebić – kazao nam je Goran Franić, predsjednik MO Prvić Šepurine

- Brodovi se nadgledaju, nadajući se da neće biti većih oštećenja. Također, veliki problem predstavlja i oštećena riva, a obalna infrastruktura je stara i u lošem je stanju. Udari vjetrova, a posebno juga dodatno oštećuju i urušavaju rivu

- Rješenje problema bila bi izgradnja lučice odnosno lukobrana gdje bi brodovi bili sigurniji a manje bi se rušile i postojeće rive.

- Napravljen je i idejni projekt kojeg je prezentirao prošle godine arhitekt Ivica Galasov u mjesnom odboru Šepurina, vrijednost projekta je oko 16 milijuna kuna a nositelj projekta i investitor bi bila lučka uprava Šibensko kninska – kazao nam je Goran Franić

Plan_lučice_Custom.jpg

Samom izgradnjom lučice osim što bi se napravilo novih 30-ak vezova tako da bi turisti mogli privezati svoje brodove i biti dulje na otoku, omogućilo bi se i produljenje turističke sezone i nova zapošljavanja.

- Nadamo se da će ovaj projekt zaživiti u skorom vremenu. Trenutno je pred fazom izrade studije utjecaja na okoliš te se nadamo da će se iznaći sredstava za njegovu izradu.

- Za sada nam ne preostaje ništa drugo nego čekati i nadati se da će netko prepoznati važnost za nas velikog projekta i olakšati nam život na otoku i omogućiti bolji život. - zaključio je na kraju Franić

Prvić Šepurine od turista je već prepoznat kao oaza mira i ljepote. Realizacijom ovog projekta mjesto i sam otok bi se turistima još više približio, više nautičara bi moglo posjetiti otok i upoznati se s njegovim dražima, a lokalnom stanovništvu omogućilo bi nova zaposlenja i lakši život.

U fotogaleriji pogledajte s kojim se problemima susreću stanovnici Šepurine kad su jaki udari juga i lebića

Više informacija

  • Media: Photo
Pročitano 7695 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 11 Siječanj 2016 21:25

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.