Subota, 13 Travanj 2013 16:41

Iz tame u svjetlo

tamasvjetloU sklopu programa borbe protiv ovisnosti Župa Vodice u suradnji sa Zajednicom Cenacolo predstavlja projekt „Iz tame u svjetlo". Scenski prikaz "Iz tame u svjetlo" održat će se u petak, 19. travnja 2013. u Kulturnom centru Vodice s početkom u 20.00 sati. Ulaz je slobodan.

Učenicima osnovne škole i mladima Zajednica Cenacolo predstavit će se glazbeno-scenskim prikazom o izgubljenoj komunikaciji između roditelja i djece, o buntovništvu mladih koje ih odvodi u 'tamu', u ovisnost te njihovoj potrazi za 'svjetlom' i istinskim vrijednostima, kao što su obitelj, prijateljstvo i istina. Predstavu će izvesti članovi Zajednice Cenacolo koji su i sami bili neprihvaćeni i odbačeni od obitelji, prijatelja, rodbine i društva općenito.

Na području Republike Hrvatske projekt se provodi od 2008. godine s ciljem podizanja svijesti o problemima ovisnosti, te o važnosti prevencije i edukacije.

Projekt podupiru Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo socijalne politike i mladih, Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH, te Grad Vodice.

cenacolo-smallCilj projekta je ukazati na rastući problem ovisnosti koji se javlja u današnjem društvu, na štetne posljedice ovisnosti, činjenicu kako se droga u početku olako shvati i vodi do fizičkog i psihičkog razdora; pokazati kako ovisnost uništava društvene i međuljudske odnose u obitelji, školi i prijateljstvu; kako ovisnost utječe na samopoštovanje osobe, potaknuti na smanjivanje predrasuda prema bivšim ovisnicima i kako pomoći njihovu resocijalizaciju. Neposredni korisnici projekta su učenici osnovnoškolske i srednjoškolske populacije.

Radosni smo što vas možemo pozvati, te uz Vašu potporu i sudjelovanje, s istim ciljem - prevencija ovisnosti promicanjem ljudskih vrijednosti, možda zajedno pomognemo nekome u ovom gradu. Svima pružamo srce, ruku i prijateljstvo.

ORGANIZATOR: ŽUPA VODICE, VODIČKI ŽUDIJI
POKROVITELJ: GRAD VODICE, PUČKO OTVORENO UČILIŠTE VODICE
DONATOR: DJELO D.O.O.

Pročitano 3629 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.