Utorak, 09 Travanj 2013 21:50

Gradu Vodicama nagrada INPuls: priznanje za istaknutu praksu u kategoriji poticanje gospodarskog razvoja

inpuls
Grad Vodice prijavio se s projektom gospodarske signalizacije u tri kategorije: poticanje gospodarskog razvoja, suradnja s građanima i civilnim društvom te zaštita okoliša i prostornog uređenja, a u kategoriji poticanje gospodarskog razvoja dobio je priznanje za istaknutu praksu.

Nagrada je uručena gradonačelnici Grada Vodica Branki Juričev Martinčev, a nagrađeni projekt Grada Vodica na svečanosti je predstavio Marko Lugović, pročelnik Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo Grada Vodica.

{datsopic:2058 left}{datsopic:2060 left}{datsopic:2061 left}{datsopic:2062 left} 

Ispod možete pročitati opis projekta "Gospodarske signalizacije" s kojim se Grad Vodice kandidirao u tri kategorije a dobio priznanje za istaknutu praksu u kategoriji "Poticanje gospodarskog razvoja"

Problem: Broj poduzetnika te njihova želja za što boljim i što jeftinijim oglašavanjem na javnoj površini prešao je fizičke mogućnosti prostora javnih površina grada Vodica. Problem je kulminirao prije nekoliko godina kada su pojedini gospodarstvenici (s punim pravom) tražili da im se odobri mogućnost oglašavanja na istim prostorima i pod istim uvjetima kao i onima koji trenutno koriste javnu površinu za oglašavanje. Tadašnji korisnici postavljali su naprave u vlastitoj režiji, oblika i dizajna kao i materijala prema osobnoj želji. Jedna takva naprava služila je samo jednom oglašavaču i isključivala je drugu, te uvjeti nisu mogli biti identični.

Rješenje problema/opis prakse: Problem je riješen omogućavanjem svim oglašivačima korištenje istog prostora oglasa pod istim uvjetima. Prije konkretnih koraka postojeći korisnici javne površine obaviješteni su o namjeri grada za drugačijim načinom oglašavanja te su njihove table i naprave uklonjene s javne površine. Umjesto njih na odabranim lokacijama postavljeni su totemi izvedeni od nehrđajućeg čelika s ukupno 16 polja (gledano obostrano). Totemi su postavljeni na takav način da su polja vidljiva s obje strane ovisno od smjera iz kojeg dolazite. Svi totemi kao i polja imaju svoju adresu koja se sastoji od kombinacije brojeva i slova odnosno Totem 1 – strana B – polje 6. Sva polja imaju uniformni okvir unutar kojeg se nalazi jedinstvena strelica kao smjerokaz i slobodan prostor za oglašavanje. Najam polja obavlja se vrlo jednostavno, zahtjevom putem e-maila ili poštom, a
cijena najma je 1kn/dan uz avansnu uplatu minimalno do isteka tekuće godine. Nakon Rješenja i Odobrenja stranka sama izrađuje samoljepljivu foliju sa zadanim dimenzijama okvira te strelicom u potrebnom smjeru, te ju sama postavlja na odabrani totem i dodijeljeno polje. Službe nakon postavljanja kontroliraju ispravnost i eventualno korigiraju subjekt ukoliko je potrebno.

Rezultati: Rezultat je urednija javna površina, sadržajnija, pa čak i interesantnija jer sam totem sa svim oglasima izgleda kao „umjetnička instalacija", a svaki je opet drugačijeg karaktera i boja pa su postali i meta fotografskih aparata. Totemi gospodarske signalizacije u potpunosti su riješili problem oglašavanja. Proračunska sredstva nisu samo ušteđena, već je cjelokupna aktivnost nabave i postave totema financijski isplativa. Kroz naplatu iznajmljivanja oglasnih polja na totemima ostvaruje se dobit kojom se financira postavljanje novih totema. Korisnika trenutno ima preko 50, te su se već u dva navrata totemi dodatno naručivali i postavljali na nove lokacije. Jedan totem je čak postavljen i na otoku Prviću nakon zahtjeva prvićkih gospodarstvenika. Fotografije: http://www.facebook.com/pages/Udruga-gradova-u-RH/181529335820 / Infovodice

Pročitano 3026 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.