Petak, 05 Siječanj 2018 10:47

INTERVJU Stipe Bosotin: 'Svaki početak je težak i izazovan, ali pred nama je mnogo novih velikih projekata'

'Friški' vodički dogradonačelnik, 39-ogodišnji Stipe Bosotin, na ovu je funkciju stupio nakon deset godina plivanja privatnim poduzetničkim i građevinskim vodama. U 'novogodišnjem' intervjuu otkrio nam je kako se snašao te kakvi su mu planovi u ovoj funkciji u toku mandata i godini koja je pred nama. A, o novim projektima, kazao je, mogao bi pričati satima.

 

stipeinelka.jpg

- Kako ste se snašli u novoj ulozi, s obzirom da ste došli iz poduzetničkih voda, kako surađujete s gradonačelnicom Nelkom Tomić?

Svaki početak je težak i pun izazova pa tako i ova odgovorna dužnost. Od velike pomoći mi je bilo moje dugogodišnje iskustvo stečeno u poduzetništvu. Zatekli smo izuzetno dobro posložene upravne odjele u Gradskoj upravi pa je tako od samo početka sve krenulo dobrim smjerom.
Moja suradnja sa gradonačelnicom je više nego odlična, kao i sa svim zaposlenicima gradske uprave. Slobodno mogu reći da smo pravi tim koji svakodnevno radi za boljitak našeg grada i svih građana.

- Oženjeni ste, otac troje djece... Kako obitelj gleda na vašu funkciju?

Od samog početka kad sam prije nepunih godinu dana donio odluku da budem kandidat za zamjenika gradonačelnika imam punu podršku svoje obitelji, a bez njihove podrške na to ne bih ni pristao.

- Vodice kao turistički grad koji živi turizam traži konstantno ulaganje u komunalnu infrastrukturu. Koji su kapitalni projekti planirani u Vašem mandatu?

Grad smo koji živi turizam te nismo zaboravili u svom programu i proračunu izdvojiti sredstva za ulaganje u komunalnu infrastrukturu. Ove godine idemo sa završavanjem treće faze plaže Vrulje koja će do ljeta 2018. zasjati u svom punom sjaju i otvoriti svoja vrata za brojne goste koji dolaze u naš grad. Nastavit ćemo s radovima na izgradnji plaže Punta-Blata-Bristak, kao i na izgradnji i održavanju drugih plaža na potezu Srima-Vodice.

Svih ovih godina smo se dokazali da smo jedan od najurednijih turističkih gradova na Jadranu. Nastavit ćemo u tom smjeru i u suradnji s našim komunalnim poduzećem održavati sve javne površine i ulagati u obnovu istih. O novim projektima bih mogao pričati satima, ali kako je pitanje postavljeno više vezano za turizam naglasit ću jedan najveći kapitalni projekt u povijesti Vodica koji će se skoro u 95 % iznosu financirati sredstvima EU. To je druga faza izgradnje sekundarne kanalizacijske mreže Vodice-Srima-Prvić u kojoj je predviđeno spajanje svake kuće na kanalizacijsku mrežu. Početak radova se očekuje u jesen 2018. godine i trajat će nekoliko godina.

gradevinar.jpg

- S obzirom da u Vodicama djeluje preko 20 sportskih udruga, izgradnja sportske dvorane bi svima dobro došla. Što će se napraviti po tom planu u naredne četiri godine mandata?

U potpunosti se slažemo da je izgradnja sportske dvorane u Vodicama itekako potrebna s obzirom da u Vodicama djeluje veliki broj sportskih klubova koji iz godine u godinu postižu sve bolje uspjehe u svojim natjecanjima. Trenutno klubovi održavaju svoje treninge i utakmice u sportskoj dvorani u Čistoj Velikoj te u dvorani Osnovne škole Vodice i natkrivenom igralištu pokraj nje. Grad Vodice je u svom proračunu za ovu godinu izdvojio sredstva za izradu projektne dokumentacije za izgradnju dvorane. Radit će se o manjoj trodijelnoj sportskoj dvorani kapaciteta do 700 sjedećih mjesta te smatram da će ona zadovoljiti sve potrebe vodičkih sportaša. Iskreno se nadam da će gradnja sportske dvorane započeti do kraja 2019. godine.

- Prvi put nakon dva mandata HDZ ima imate koalicijskog partnera. Jeste li usuglasili programe i kako ocjenjujete suradnju?

Istina, nakon dva mandata imamo koalicijskog partnera u Gradskom vijeću - Marin Mikšić/HSS. Iskreno sam se na početku pribojavao kako će to sve skupa funkcionirati, hoće li nam se programi usuglasiti i kakva će nam biti ta suradnja. Krenuli smo konstruktivno surađivati u svim segmentima, a programi nam se podudaraju. Dokaz tome je proračun grada Vodica za 2018. godinu koji smo donijeli prošli mjesec na sjednici te koji je izuzetno kvalitetan i razvojan, u kojem smo obuhvatili sve što je potrebno za razvoj našeg grada i zadovoljstvo građana.

- Relativno ste mlad čovjek, a politika je težak i stresan posao. Za kraj nam kažite, kako se opuštate u slobodno vrijeme? Bavite li nekim sportom, imate li hobi?

Politika je izuzetno stresan posao i obnašanje moje funkcije zahtjeva ogroman angažman, svojoj funkciji sam posvećen 100 %. Ipak, pronađen malo slobodnog vremena da se posvetim sportu i hobiju. Često vozim bicikl ili trčim putevima po vodičkom zaleđu. I to ponekad iskoristim za dobrobit naših građana jer i tu naiđem na nekakav problem koji odmah prijavim službama grada. Moj dugogodišnji hobi je uzgoj, zaštita i lov divljači, no malo je zapostavljen zbog svih obaveza.

26637598_10211236037198805_23553758_n.jpg

Za kraj se iskreno nadam da sam ispunio očekivanja svih građana i obećavam da ću se i dalje truditi da naš grad bude ugodno mjesto za življenje svih građana.

Želim svim građanima puno zdravlja, sreće i uspjeha u novoj 2018. godini!

Više informacija

  • Headline: ŠEST MJESECI MANDATA VODIČKOG DOGRADONAČELNIKA
Pročitano 7431 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 05 Siječanj 2018 10:55

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.