Srijeda, 03 Lipanj 2020 15:37

40+ dana bez korone: Stožer je i dalje aktivan i spreman na djelovanje ukoliko bi za to bilo potrebe

Na području županije od kraja ožujka do sredine svibnja bilo je ukupno 89 oboljelih s pet smrtnih slučajeva. Što se tiče područja Vodica bilo je pet oboljelih koji su se, srećom, opravili bez ikakvih posljedica. Nakon što je od tada prošlo nešto više od 40 dana, ali i nakon dva mjeseca izolacije i parole 'ostani doma' možemo reći da se život napokon pod nekim novim normama vraća u normalu.

-    Prvenstveno se želim zahvaliti svim građanima grada Vodica na izuzetno odgovornom ponašanju, ali i svim službama na našem području: Hitnoj medicinskoj pomoći, gradskom društvu Crvenog križa, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Vodice te vodičkom JVP-u u iskrenoj nadi da ćemo ovo jako brzo zaboraviti i vratiti se u normalu, kazao je Stipe Bosotin, načelnik vodičkog Stožera civilne zaštite.

Od početka epidemije Vodice su dosta dana bile 'corona free' zona tako da ih pojava prvog zaraženog nije iznenadila. Srećom, svi zaraženi sa našeg područja su stavljeni pod kontrolu epidemiologa i ovom prilikom se zahvaljuje njima i njihovim obiteljima na odgovornom ponašanju. 

-    Situacija se polako normalizirala tako da je gradska uprava i sve što je u nadležnosti grada radi po starom, uz pridržavanje svih uputa HZJZ. Iskreno se nadam da do drugog vala neće doći i da će turistička sezona biti kvalitetna.

Stožer civilne zaštite Grada Vodica je i dalje aktivan i spreman na djelovanje ukoliko bi za to bilo potrebe. Inače, ukupno broji 11 članova koje je gradonačelnica Nelka Tomić imenovala još 20. lipnja 2017. godine.

-     Pojavom pandemije među prvim stožerima u županiji smo održali prvi sastanak i dogovorili smjernice djelovanja i koordinaciju sa županijskim stožerom. Uveli smo 24 satno dežurstvo putem mobitela. U početku je na raspolaganju bio moj broj mobitela i e-mail, a kako se situacija zahuktavala ubacili smo još dvije dežurne 24 satne linije. Nadam se da smo uspjeli svim građanima odgovoriti na vrijeme, a onima kojima nismo ovaj se putem se iskreno ispričavam.

Telefonske linije bile su stalno otvorene, ali su i stalno zvonile zbog čega se molilo za strpljenje. U međuvremenu, izvršavali su se nadzori svih trgovina, a pojedini nedostatci odmah su ispravljeni. Podsjetimo se, osim kvasca, ničega nije nedostajalo. 

-    Na samom početku u Stožeru smo nailazili na male poteškoće jer smo se svi skupa našli u jednoj situaciji u borbi sa nepoznatim neprijateljem. No, u suradnji sa županijskim i nacionalnim stožerom sve se brzo rješavalo. Nacionalni stožer je od samog početka uveo radio konferencije sa svim lokalnim stožerima putem radio uređaja Tetra na kojim je u svakom trenutku bilo preko 700 slušatelja. To se pokazalo izuzetno dobro jer smo imali informacije i upute dostupne u svakom trenutku, pojasnio je načelnik.

Više informacija

  • Headline: Razgovor s načelnikom vodičkog Stožera civilne zaštite
Pročitano 3640 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 03 Lipanj 2020 15:42

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.