Nedjelja, 14 Lipanj 2015 14:47

Hoće li Vodice sljedeće godine ostati bez Akvarija i muzeja pomorske tradicije?

To se pitanje nameće nakon što je zbog financijskih problema vlasnik bio prisiljen prodati zgradu u kojoj je bio smješten muzej, te nakon što je novi vlasnik objekta na rivi obznanio kako muzejsko – galerijsku djelatnost namjerava zadržati još samo ovo ljeto, nakon čega bi taj prostor trebao biti prenamijenjen.

Što će biti s bogatim fundusom od preko 1.500 vrijednih izložaka (arheologija, zbirka školjaka i puževa Jadrana, ronilačka, ribarska te zbirka maketa tradicionalnih brodova) za sada nije poznato. Jedna od mogućnosti je da Grad Vodice otkupi zbirku, ili barem jedan njezin dio.

Picture_160.jpg

NOVE LOKACIJE

– Ministarstvo turizma je upravo ovih dana donijelo odluku da se našem projektu 'Kuća umjetnosti na vodi' dodijeli 100 tisuća kuna, a tim bespovratnim sredstvima osigurana je izrada dokumentacije za uređenje srednjeg dijela Stare škole kao izložbeno – galerijskog prostora s vodom kao glavni motiv. Prema tome, ovisno o financijskim mogućnostima, moguće je da dio fundusa Muzeja bude izložen u tom prostoru, a druga mogućnost je da dijelovi zbirke svoje mjesto pronađe u sklopu našeg parka, a za koga idejno rješenje novog izgleda, čija će tema biti voda, izrađuje naš poznati arhitekt Nikola Bašić – kazala nam je gradonačelnica Branka Juričev Martinčev.

Picture_168.jpg

U svakom slučaju, bila bi lijepo da u atraktivnim eksponatima Muzeja pomorske tradicije Vodičani, a posebno njihovi gosti, mogu uživati i sljedećih godina.

Izvor vijesti: Šibenski portal

Pročitano 6241 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 14 Lipanj 2015 14:51

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.