Srijeda, 20 Ožujak 2019 22:08

Gradonačlnica Nelka Tomić odgovorila na aktualna komunalna pitanja vijećnika Šime Bilana

Na aktualnom satu posljednje sjednice Gradskog vijeća održane 29. siječnja ove godine, vijećnik MOST-a Šime Bilan pored pitanja vezanog za paušal privatnim iznajmljivačima postavio je još nekoliko aktualnih pitanja na koje mu gradonačelnica zbog ograničenosti aktualnog sata nije mogla odgovoriti. Odgovore je dobio u pisanom obliku, a zbog aktualne tematike pismo je poslao našem mediju kako bi ga šire pučanstvo moglo pročitati

Vezano za Vaše pitanje na temu kanalizacije:
Do konca ovog mjeseca biti će predana Aplikacija nadležnom tijelu Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Hrvatske vode za izgradnju sekundarne mreže na području Grada Vodica. Po odobrenju iste biti će raspisan natječaj za najboljeg izvoditelja. Procjenjuje se da će radovi trajati 4 godine

Vezano za Vaše pitanje na temu oborinske odvodnje:
U tijeku je izrada Novelacije idejnog rješenja oborinske odvodnje naselja Vodice i Srime usuglašena s projektnim zadatkom od strane Hrvatskih voda. Rješenje je osnova za buduću podlogu koridora svih analiziranih slivova. Nakon donošenja FD UPU-a moći će se prići i konkretnoj realizaciji po svakom slivu.. Termin završetka ovog projekta nije moguće dati jer se radi o znatnim sredstvima koje treba osigurati kao i dokumentaciji koju prethodno treba ishodovati.

Vezano za Vaše pitanje na temu plaže:
Plaža Vruje biti će gotova do sezone prema građevinskoj dozvoli. Vezano za plažu Punta- Blata-Bristak, ovisi kad će se Grad odlučiti za nastavak radova. Nadalje, za plažu Srima je u izradi projektni zadatak za izradu projektne dokumentacije.

Vezano za Vaše pitanje na temu D-8 magistrala:
Natječaj za izbor najpovoljnije izvođača trebao bi prema riječima voditelja projekta iz HC-a g. Davora Palčića biti raspisan do početka travnja, a predviđeni rok trajanja nam nije poznat.

Vezano za Vaše pitanje na temu ex. Drvoplastike i Lilet:
Prostor ex. Drvoplastike se nalazi u vlasništvu Grada Vodica, ali u tijeku je sudski spor u kojem Bakin d.o.o. pokušava osporiti vlasništvo Grada, te isti nije pravomoćno okončan.
Prostor ex. Lileta se nalazi u vlasništvu TD Bakin d.o.o., a komunalno redarstvo Grada Vodica, postupajući u okviru svojih nadležnosti, svake godine, Rješenjem o uređenju okoliša, naloži vlasniku da se uredi predmetni prostor. Do sada su vlasnici postupali sukladno naloženom Rješenju i sami o svom trošku su uredili predmetni prostor.
Put od Parkinga Stražara do plaže Hangar je uknjižen kao javno dobro u vlasništvu Grada Vodica. Put se koristi za promet interventnih vozila i kao pješačka staza, u svrhu zaštite posjetitelja korisnika plaže, a na isti se može doći s ulice Ljudevita Gaja, pored hotela Olympia sky. Trenutno je put zapriječen jer nam tako odgovara zbog radova na uređenju plaže i izrade projektne dokumentacije uređenja parkinga Lilet. Kad se radovi na parkingu i plaži završe i stepenice ponovo očiste biti će uklonjene i postojeće prepreke.

Vezano za Vaše pitanje na temu Vruje šetnica:
Razlika od stare do nove šetnice iznosi od 2-9 m. Šetnica preko plaže znači cca 500m2 manje površine za kupače. U situaciji apsolutnog deficita plažnog prostora trebalo bi razmisliti koliko je to isplativo. Međutim od prometnice do prostora oko bazena biti će uređena staza kako bi se cijeli prostor mogao obići bez hodanja po šljunku.

Vezano za Vaše pitanje na temu izgradnje novog dječjeg vrtića:
U tijeku je druga faza evaluacije svih natječaja, radovi, nadzor i tehnička pomoć. Procjenjujemo da ćemo Odluku o izboru imati do početka travnja. Potrebno je čekati protek žalbenog roka nakon čega radovi mogu započeti. Izvođači su ponudili rokova od cca 350 radnih dana nakon čega slijedi nabava i ugradba opreme za što je predviđeno maksimalno 180 kalendarskih dana.

Vezano za Vaše pitanje na temu ŠRC Račice:
Planirana je gradnja nove dvorane i pomoćnog nogometnog igrališta.

Vezano za Vaše pitanje na temu Dimnjačar:
Dimnjačarske poslove na području Grada Vodica obavlja MG-OBRT, Aleksandra Curavića 23, Brodarica, 22000 Šibenik, zastupan po vlasniku Siniši Garmi sukladno Odluci o davanju koncesije koju je Gradsko vijeće Grada Vodica donijelo na svojoj 3. sjednici od 31. listopada 2017.g. te je ista objavljena u Službenom glasniku Grada Vodica broj 08/17.
Do početka sezone biti će gotovi samo radovi na uređenju plaže Vruje, a ostali prema navedenoj dinamici

S poštovanjem,
Gradonačelnica Nelka Tomić. Dr. med

 

Pročitano 5875 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 20 Ožujak 2019 23:41

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.