Četvrtak, 19 Prosinac 2013 13:25

Foto: Započeo tečaj znakovnog jezika

Često je knjižnica puno više od „mjesta na kojem se posuđuju knjige" – u njoj se razgovara, razmjenjuju iskustva, stječe navika čitanja i pretraživanja. Tako je i sa našom Gradskom knjižnicom koja od kada je preseljenja u nove, moderne prostorije omogućuje raznovrsna događanja, pa svatko u njoj može naći nešto za sebe prema vlastitim interesima.

Ni djeca nisu zaboravljena te se za njih svake srijede organizira u popodnevnim satima "Pričaonica" u kojima se djeci zajedno s njihovim roditeljima čitaju i prepričavaju priče.

Novi projekt Gradske knjižnice Vodice u suradnji sa Udrugom gluhih i nagluhih osoba Grada Vodica je "Tečaj znakovnog jezika" koji je započeo jučer.
Tečaj je osmišljen kao vježbanje komunikacijskih vještina koje pomažu i gluhim i čujućim osobama.

Tijekom prvog dana tečaja polaznici su se upoznali s osnovnim pravilima komunikacije s gluhim i nagluhim osobama. Svi sudionici su pokazali iznimno zanimanje za učenjem znakovnog jezika koji će im u svakodnevnom životu i poslu pomoći prevladati jezične barijere s gluhim i nagluhim osobama.

Tečaju su, osim članova Udruge, prisustvovale odgajateljice Dječjeg vrtića Tamaris, predstavnica Centra za socijalnu inkluziju Šibenik, član Javne vatrogasne postrojbe Grada Vodica, žitelji Vodica i Šibenika te djelatnice Knjižnice.
Tečaj je vodila tumač znakovnoga jezika Davorka Cerovac, a tečaj je za sve sudionike besplatan, pa svi zainteresirani mogu se još priključiti.

Poslanje Gradske knjižnice Vodice jest da pridonosi nepristranoj obaviještenosti građana, obrazovanju i bogaćenju života svakog pojedinca i zajednice u cjelini. Naša ustanova uvijek ima sluha za potrebe onih kojima je pomoć potrebna. Zajedno sa svima Vama želimo pomoći Udruzi gluhih i nagluhih osoba u ravnopravnom uključivanju i sudjelovanju u život šire društvene zajednice, senzibiliziranje lokalne zajednice u cilju podizanja kvalitete života. - poručuju iz Gradske Knjižnice Vodice

{datsopic:5098}{datsopic:5096}{datsopic:5094}{datsopic:5093}{datsopic:5092}{datsopic:5091}{datsopic:5089}{datsopic:5095}

Pročitano 3409 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.