Utorak, 16 Rujan 2014 00:00

Foto: U Vodicama obilježena 23. obljetnica spomendana rujanskog rata

Predstavljanjem naoružanja i opreme specijalne policije na Trgu hrvatskih mučenika i rekreativno biciklističkom vožnjom 'Srcem protiv čelika' dana popodne u Vodicama je započela 23. obljetnica spomendana rujanskog rata.
Program se nastavio mimohodom branitelja od Obale Vladimira Nazora do Trga hrvatskih mučenika gdje su predstavnici grada Vodica, županije i policije te predstavnici braniteljskih udruga Grada Vodica, udruga majki poginulih branitelja i predstavnici političkih stranaka Grada Vodica položili vijence na spomeniku braniteljima domovinskog rata.

Program je nastavljen u Gradskoj knjižnjici Vodice gdje je u multimedijalnoj dvorani prikazan dokumentarni videozapis iz arhive TV-VD „Napad na Vodice – 23 godine poslije" autora Ivana Kranjca. Osim projekcije u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice postavljena je izložba fotografija istog autora.
Uvodnu riječ na predstavljanju video zapisa održao je doc.dr.sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, koji je naglasio važnosti očuvanja vrijedne dokumentacijske građe
"Vrlo je važno da se građa iz razdoblja Domovinskog rata sačuva te da se na taj način istina o njegovim herojima i žrtvama sačuva za budućnost" – naglasio je gosp. Ante Nazor na premijeri dokumentarnoga video zapisa Ivana Kranjca

U večernjim satima održan je zabavni program na Trgu hrvatskih mučenika u kojem je nastupio Tomislav Bralić i klapa „Intrade", a u organizaciji Grada Vodica i humanitarne udruge "Daj 5 od srca" održana je akcija prikupljanja pomoći za oboljelog Hrvatskog branitelja na način da će sav prihod od prodaje jela i pića ići u tu svrhu.

Pročitano 5424 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 16 Rujan 2014 23:27

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.