Utorak, 22 Listopad 2013 23:04

Foto: Susret vatrogasaca plavo-zelene linije u Vodicama

Proteklog vikenda DVD Vodice je bio domaćin koordinacije povelje prijateljstva Plavo zelene linije. Ova koordinacija djeluje već 16 godina, a osnovni joj je cilj boljitak dobrovoljnog vatrogastva i razmjena iskustava o načinu rada i djelovanja između kontinentalnog i priobalnog djela Lijepe naše.

U Vodicama je bilo preko 120 članova iz vatrogasne zajednice Grada Bakra i dobrovoljnih vatrogasnih društava Kutjevo, Velika, Slatina, Lobor, San Marino Novi Vinodolski i Vodice.

Na središnjem sastanku su osim članica koordinacije bili prisutni dogradonačelnik Grada Vodica Luka Lipić, te zapovjednik VZŽŠK Darko Dukić pokazujući time da Grad Vodice te vatrogasna zajednica županije Šibensko – kninske čvrsto podržavaju ovu koordinaciju.

{datsopic:4425 left}{datsopic:4426 left}{datsopic:4427 left}{datsopic:4428 left}

Podnesena su cjelovita sažeta izvješća o aktivnostima društava u proteklom razdoblju od strane vodstva društava,a poseban naglasak je stavljen na aktualno stanje u dobrovoljnom vatrogastvu koje je u sve težem položaju, te je odlučeno da će se ova koordinacija aktivnije uključiti u traženju prava za dobrovoljne vatrogasce .

Uostalom, to je i dužnost svih dobrovoljnih vatrogasnih društava kao i krovne organizacije kojoj oni pripadaju – Hrvatske vatrogasne zajednice.

Vatrogasci su između ostalog položili vijence i upalili svijeće na grobove Kornatskih heroja i tragično preminulog tajnika društva Gordana Alfireva, te posjetili memorijalni centar Faust Vrančić na otoku Prvić, a pritom su bili oduševljeni samim centrom i srdačnim gostoprimstvom njegovih zaposlenika.

Tradicionalno su održane i sportske igre u kojima je rezultat najmanje važan, a najviše druženje,ali napomenimo da je u ukupnom poretku najuspješnija bila ekipa iz DVD-a Slatine.

Sljedeći sastanak je dogovoren za mjesec travanj, 2014.g. kada će DVD Slatina biti domaćin.

{datsopic:4429 left}{datsopic:4430 left}{datsopic:4431 left}{datsopic:4432 left}

Pročitano 3373 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.