Petak, 04 Travanj 2014 22:14

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice slavi 20 godina postojanja

Proteklog vikenda dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice je održalo redovnu godišnju skupštinu u prostorijama MK Okit. Uz članove , na skupštini su sudjelovali i dogradonačelnik Grada Vodice Luka Lipić, te županijski zapovjednik Darko Dukić, koji su se zahvalili članovima na požrtvovnom radu, te uspješnoj suradnji. Na skupštini je usvojeno financijsko izvješće, kao i izvješće o radu u 2013.g, a donesen je financijski plan, te plan rada za 2014.

Uz požarnu sezonu, kao najvažniji događaji istaknuti su susreti vatrogasaca Plavo – zelene koordinacije koje je društvo organiziralo u 2 navrata u Vodicama, te Mimohod sjećanja koji je protekle godine bio najmasovniji, a na kojem su sudjelovali vatrogasci iz čitave Hrvatske te susjedne BIH. U 2013.g. je čak 20 vatrogasaca uspješno prošlo tečaj za vatrogasca, a njih 4 za vatrogasnog dočasnika.

dvd

Vodstvo društva se zahvalilo svima koji su podržali društvo u radu i projektima, te koji su omogućili da godinu financijski uspješno završi. To su u prvom redu Grad Vodice, vatrogasna zajednica Šibensko – kninske županije i općina Tribunj. S Gradom Vodice je i za ovu godinu dogovoreno održavanje 2 bunara u centru grada, a dobivena sredstva će i te kako pomoći društvu u nabavci potrebne zaštitne opreme.

Poseban osvrt je bio na 20. obljetnicu koje društvo slavi ovu godinu, te su najavljene brojne manifestacije. Sve će kulminirati svečanom skupštinom društva na kojem će biti dodjeljena priznanja i zahvalnice zaslužnim članovima i svima koji su podupirali rad društva u proteklih 20 godina. Kako se planira i izložba slika kroz povijest, ovim putem se pozivaju svi oni koji imaju fotografije ili video zapise vezane uz dobrovoljno vatrogastvo u Vodicama da ih pošalju na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili se jave na telefon 091/333-1349. Naime, prvi počeci organiziranog dobrovoljnog vatrogastva u Vodicama sežu od 1956.g.kada je prvi put osnovano dobrovoljno vatrogasno društvo.

Pročitano 3798 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.