Petak, 08 Studeni 2019 17:48

ANKETA: Vodički roditelji uglavnom podržavaju štrajk, ali nadoknadu baš i ne

Ni nakon 20 dana štrajk u školama ne jenjava, a neće prestati ni idući tjedan. Sindikati su ustrajni te ističu da imaju jednaku podršku među članovima, ali i među roditeljima. Upravo zato napravili smo anketu među roditeljima u Vodicama. Oni ih uglavnom podržavaju, ali nadoknadu baš i ne. Također, stigle su i upute iz Ministarstva.

 Podržavam štrajk. Ako se ne bude kosilo s drugim djetetovim ili obiteljskim obavezama i planovima slati ću ga u školu kad bude nadoknada. Ali, mom djetetu sve skupa ništa ne smeta. kaže nam R.S., majka trećaša.

Slično kažu i ostali roditelji.

-    Iako mi smeta što nastava nije redovita podržavam štrajk. Trebalo bi udovoljiti zahtjevima prosvjetara, tj. sustav obrazovanja dignuti na jednu veću razinu. No, ne znam koji bi model izabrala što se tiče nadoknade. Ništa mi ne zvuci primamljivo!, S.L.

-    Kao prosvjetni djelatnik podržavam štrajk, no ako ćete iskreno, učenici su uvik u štrajku. Oni nikad ne bi u školu, ni pisali domaće. Po njima bi lito cilu godinu trajalo. Moraju nekako nadoknaditi, bilo dolaziti popodne ili ostajati sedmi sat. Mora se. - Lj.P., majka trećašice

-    Podržajem štrajk, ali ne podržajem subote. Neka glavne predmete nekako nadoknade. Svi imaju sportske aktivnosti, imaju te slobodne dane, ovako ne bi imali više nijedan - M.M. roditelj učenika 6 .i 8. Razreda.

Slamanje preko dječjih leđa?

-    Podržavan štrajk ali mislim da su to tribali izvesti na drugačiji način, a ne da se slama priko dječjih leđa,  definitivno utječe na ritam učenja. Nadoknadu za subote i praznike ne podržavam i onako uče dosta nepotrebnih stvari pa nek izbace nešto. I oni u saboru ne nadoknađuju izostanke kad je sabornicu prazna! Od dosta roditelja čujen da neće slati dicu subotama jer dica imaju druge aktivnosti koje roditelj plaća. Neznan kako će sve to na kraju ispasti i koliko će tribati nadoknađivati. Ako bude malo neće u školu, a ako bude puno morat ćemo prigrmiti jer ipak mi je za njih najvažnije obrazovanje, smatra I.I.

-    Ja sam zato neka štrajka svatko, ako se tako nešto može postići, ali ne preko nečijih leđa. U svakom slučaju bit će djeca oštećena. Nema nadoknada, više to nije isto. Poslati ih subotom? Oni nisu štrajkali i nikoga oštetili. Ili skratiti blagdane? Ljuti me to stvarno. Ali, ako ga ne pošaljem imam osjećaj da će biti na piku nekom. Sa svake strane bit će loše. E.V. majka srednjoškolca.

Jedan roditelj se ne slaže sa zahtjevima prosvjetara.

-    Štrajkaju jer im može biti i prelamaju to priko dice. Znaju da će ovakav način najjače odjeknuti. Imaju odlične uvjete rada, odnosno bolje nego većina drugih. Dobivaju onoliko koliko mogu iz državnog proračuna i mirni su na svome mjestu do penzije te nikome za ništa ne odgovaraju. Šta ako školarci sada krenu štrajkati? Njih ću rado podržati jer upravo su njihovi uvjeti nezavidni, kazao je G.T.

Prema informacijama prosvjetnih radnika došle su i upute od Ministarstva: djeca mogu ići maksimalno pet dana tjedno u školu, odnosno mogla bi subotom ići u školu samo ako se u tom tjednu nije jedan dan radilo zbog štrajka ili nekog praznika.

Dakle, ići će se na produženje školske godine ili smanjenje praznika.
 

Više informacija

  • Headline: 'Sve se prelama preko djece i što ako onu sada krenu štrajkati?'
Pročitano 4463 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 08 Studeni 2019 17:56

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.