Petak, 22 Prosinac 2023 18:28

Obnovljena slika Gospe od Karmela vraća se na Okit u Gospinu crkvu

Gospina slika nepoznatog autora iz 18 st., koja ima važnu ulogu za zajednicu vjernika, mnogi je smatraju čudotvornom i pripisuju joj se mnoge uslišane milosti, uz postojanje povijesne tradicije štovanja, uslijed vremena, zatečena je u početnoj fazi propadanja i manjih oštećenja.

Uz potrebna odobrenja i suglasnost koja su izdali Konzervatorski odjel u Šibeniku i Biskupski ordinarijat, slika je listopadu predana i poslana na restauraciju.

Sanacija i konzervatorsko –restauratorski radovi zaštite na slici Gospe Karmelske koji su na njoj izvršeni, zaustavili su propadanje te sačuvali njezino izvorno stanje kako bi se u punom sjaju prezentirala vjernicima na štovanje.

Obnovljena slika je 21. 12. 2023. nakon dvomjesečnih sanacijskih i konzervatorsko-restauratorskih zaštitnih radova vraćena i predana župi Vodice. Radove na slici izvršila je Jelena Ćurić, konzervator-restaurator. Slika je obnovljena financijskim sredstvima župe Vodice.

Povratak obnovljene slike Gospe od Karmela, u ovo pred Božićno vrijeme, kada imamo i predbožićno hodočašće na Okit, pokazuje da je Providnost čudesna i uvijek nas iznenadi. „Božićno čudo na Okitu“ koje se pokazuje kroz povijest, ove godine pokazalo se u obnovljenoj slici kao Božićni dar župi Vodice.

Obnovljena slika Gospe od Karmela koja se vraća na Okit u Gospinu crkvu, biti će blagoslovljena u sklopu predbožićnog hodočašća na Okit, 23. 12. 2023. na svetoj Misu u 23h i tako u punom sjaju predana vjernicima na štovanje.

Pročitano 531 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.