Nedjelja, 17 Prosinac 2023 01:26

Caritas župe Vodice po šesnaesti puta darivao djecu „Obitelji 3+“ u Vodicama

U pastoralnom centru župe Vodice, u subotu 16. prosinca – pred nedjelju Caritasa, upriličena je šesnaestu godinu u nizu akcija darivanja djece i obitelji pod nazivom „Obitelji 3+". Riječ je o obiteljima u župi Vodice u kojima se u ovoj godini rodilo treće, četvrto i peto dijete, za koje je Caritas župe Vodice organizirao primanje i darivao ih jednokratnim novčanim prilogom.

Akciju „Obitelji 3+“ 2008. godine potaknuo je i pokrenuo u suradnji sa župnim Caritasom, ondašnji župnik Vodica don Frane Šimat sa željom da se u župi pokaže ljubav prema životu kao najvećem Božjem daru i zahvalnost roditeljima i obiteljima koje su odvažne uz Božju pomoć život darovati i roditi svoju djecu.

Ovogodišnji susret, primanje i darivanje obitelji bio je u svečanom, radosnom i ugodnom druženju za što su osobito zaslužni članovi župnog Caritasa koji su pripremili i organizirali primanje i prigodni domjenak na kojem su počastili i darovali obitelji.

Na početku susreta, svu djecu, roditelje, obitelji, članove župnog Caritasa i sudionike pozdravio je župnik Vodica don Franjo Glasnović. Obraćajući se nazočnim obiteljima, župnik im je najprije čestitao, a onda i zahvalio za njihovu ljubav koju pokazuju prema djeci i životu, naglasivši im važnost ljubavi prema obitelji i obiteljskom životu. Potaknuo je roditelje da u svojim obiteljima kao roditelji budu i ostanu promicatelji i nositelji i čuvari života, prvi svjedoci i učitelji ljudskih i kršćanskih vrijednosti i vjere te i nadalje uz Božju pomoć žive i svjedoče kršćansku vjeru i vrijednosti.

Voditeljica župnog Caritasa Vjera Lipić pozdravila je sve nazočne obitelji, čestitala im, zaželjevši im puno radosti, ljubavi i zajedništva u obiteljskom životu te uime župnog Caritasa svakoj obitelji darovala jednokratni novčani prilog.

U ovoj godini, u sklopu karitativne akcije obuhvaćeno je deset „Obitelji 3+”: šest obitelji s trećim, jedna s četvrtim i tri obitelji s petim djetetom.

U šesnaest godina karitativne akcije „Obitelji 3+” od 2008. do 2023. Caritasa župe Vodice darivao je sto četrdeset i jedno dijete: sto šest obitelji s trećim, dvadeset i tri obitelji sa četvrtim, sedam obitelji sa petim, tri obitelji sa šestim, jednu obitelj sa sedmim i osmim djetetom i jednu s devetim djetetom.

Pročitano 1325 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.