Petak, 22 Prosinac 2023 13:56

Projekt "Saluti da Tisno" - Otkrivanje Kulturne Baštine i Turističkih Atrakcija Tisna

Koliko ste puta prešli preko tišnjanskog mosta, a da se niste zaustavili? Projekt "Saluti da Tisno - doprinos valorizaciji i promociji kulturne baštine i turističkih atrakcija na području mjesta Tisno" pruža razlog za zastajanje i upoznavanje s poviješću ovog divnog mjesta.

Tisno, mjesto skrivenih kulturno-povijesnih dragulja, kroz 2023. godinu dobiva novi sjaj zahvaljujući projektu "Saluti da Tisno". Argonauta je kroz ovaj projekt revitalizirala neke od zaboravljenih tišnjanskih znamenitosti poput vila, palača i kuća.

Projekt ističe zaboravljenu arhitektonsku baštinu Tisna, s posebnim naglaskom na bogate obitelji iz Italije koje su se u 18. stoljeću doselile i ostavile trag u obliku 11 vila. Ovom prilikom posebno su aktualizirane kuća Banchetti, kuća Gelpi, palača Katunarić, kuća Matković i vila Mazzura.

Ova vrijedna baština sada je detaljnije predstavljena na web stranici arheološkog nalazišta Ivinj. QR kodovi postavljeni na vila, palača i kuća vode do zanimljivih informacija, otvarajući inovativnu kulturno-povijesnu rutu privlačnu lokalnom stanovništvu, posjetiteljima i turistima.

Projekt također promovira arheološki lokalitet Ivinj, Crkvu sv. Martina i prirodnu vrijednost peloidnog blata Makirina. Valorizacija se nastavlja kroz ažuriranje sadržaja na društvenim mrežama Facebook i Instagram, pozivajući ljubitelje kulture i povijesti da ih prate.

Kroz projekt stvorena je baza novih fotografija i snimki za promociju na društvenim mrežama i grafički predlošci za edukativne table.

Pozivamo sve zainteresirane da se jave s podacima koji bi obogatili tekstove o baštini Tisna. - poručuju iz Argonauta

Pročitano 349 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.