Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 15:40

Mali znak pažnje za veliki doprinos: Argonauta zahvaljuje svojim volonterima

Uoči Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca udruga Argonauta iskoristila je priliku da zahvali svojim volonterima na doprinosu koji svakodnevno daju svojim angažmanom.

Malu ceremoniju zahvalnosti tako su održali kod Spomenika volontiranju u Murteru koji su sagradili kroz jedan volonterski projekt prije nekoliko godina.

Inače, udruga Argonauta djeluje već skoro 20 godina i u zadnja dva desetljeća je u Murteru ugostila preko 130 volontera iz svih dijelova Europe. Oni su svojim angažmanom doprinosili lokalnoj zajednici na različite načine, a njihovim dolaskom su obogatili svoj život kao i život lokalne zajednice u koju su došli.

Trenutno se u Murteru tako nalaze Romina i Juliette, volonterke iz Španjolske i Francuske koje su od ove jeseni svoj dom našle u Murteru i postale na godinu dana dijelom Argonautinog tima.

Na Murter su stigle kroz program Europskih snaga solidarnosti koji okuplja mlade od 18 do 30 godina kako bi izgradili uključivije društvo, pružili podršku ranjivim osobama te odgovorili na socijalne izazove. Brojni mladi Europljani spremni su volontirati ili raditi za opće dobro u projektima u kojima njihov doprinos daje konkretan rezultat i pokazuje solidarnost, a Europske snage solidarnosti pružaju priliku tim mladima da steknu neprocjenjivo iskustvo, razviju svoje vještine i daju doprinos društvu.

I zato nismo vidjeli bolji trenutak za pokloniti im mali znak pažnje kao zahvalnost što su odlučile godinu dana svog života posvetiti upravo aktivnostima naše Udruge. - poručuju iz udruge

Pročitano 473 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.