Utorak, 27 Travanj 2021 22:33

Marko Fržop odličnom vožnjom do 3. mjesta u master kategoriji na MTB etapnoj utrci 4 Islands

Iako je u jeku pandemija i velik broj natjecanja je otkazan, ona na najvišem nivou se ipak održavaju. Tako je proteklog tjedna održana etapna utrka 4 Islands koja se vozila od utorka do subote na Krku, Rabu, Cresu i Lošinju.

4 Island je posljednjih godina stasao u jednu od najboljih utrka u Europi, što se ovu godinu vidjelo po imenima vozača koji su nastupali, pa su se tako na startu mogli vidjeti olimpijski pobjednici, svjetski i europski prvaci i velik broj nacionalnih prvaka.

Među njima imali smo i svog predstavnika, u kategoriji master nastupio je Marko Fržop kao član Tanca coaching teama, zajedno sa svojim dugogodišnjim prijateljem i trenerom, Slovencem Mitjom Tancikom.

U nastavku donosimo Markov osvrt na ovu etapnu utrku.

“Utrka je započela u utorak kratkim prologom na Krku. Već prvog dana prolog smo završili na postolju, na trećoj poziciji, iza aktualnog europskog prvaka španjolca Tomy Misera, na drugom, te nijemca Karl Platta, višestrukog prvaka njemačke i peterostrukog pobjednika najprestižnije MTB utrke na svijetu, Cape Epica. Ovu godinu smo jako trenirali, odradili smo i pripreme na Kanarskim otocima, znao sam da sam u "životnoj" formi i da mogu voziti rame uz rame s najboljima. Tako smo drugi dan na dosta dužoj etapi završili ponovno na trećem mjestu, unatoč jednom bušenju i puknutom lancu! Rab nam je donio još veće iznenađenje, te jakom vožnjom od starta pušemo za vratom španjolcima, zadnjih 5 km ih uspjevamo preteći i završiti na drugoj poziciji sa samo 1 min zaostatka za nijemcima. Cres je ponovno donio treće mjesto s minimalnim zaostatkom. Na Lošinju smo napali od početka s obzirom da smo zaostajali samo 2 min za drugim mjestom, dali sve od sebe i svega 4 sec zaostali za 2. mjestom.
Tako je nakon 5 dana utrkivanja, naš team Tanca coaching, završio na trećoj poziciji kategorije Master, te ukupno 21. između 200 vozača iz cijelog svijeta. Osobno sam izuzetno zadovoljan svojom izvedbom i borbom s najjačim vozačima na svijetu.
Moram priznati da mi je ovo najbolje odvožena utrka u karijeri!
Dao sam sve od sebe, jer vožnja u ovoj konkurenciji izvuče ono nešto više od vas.
Nakon ove utrke slijedi kratak odmor te krećem s pripremama za europsko prvenstvo koje će se održati 20.6. u Švicarskoj."

Foto: Vedran Metelko

Pročitano 3777 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.