Ponedjeljak, 04 Listopad 2021 11:24

'Gabrin maraton' ove je godine bio i nacionalno prvenstvo, 'Orlovi' odradili odličan posao i na stazi i u organizaciji

Br 10 Tonko Čičin-Šain na cilj ušao četvrti Br 10 Tonko Čičin-Šain na cilj ušao četvrti Foto: Brane Ergić

U organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Orlov krug u Vodicama je održano 12. izdanje 'Gabrinog maratona', utrke koja se vozi u sjećanje na Gabrijela Skočića i njegove kolege vatrogasce koji su tragično preminuli u gašenju požara na otoku Kornatu 2007. godine. Ove godine, međutim, vodička utrka bila je posebna i organizacijski još izazovnija s obzirom da je ujedno bila i Prvenstvo Hrvatske u disciplini maraton XCM za kategorije Elite&U23 (M) i Elite (Ž) te XCP za juniorsku, kadetsku i veteransku kategoriju. Organizator je, na koncu, odradio odličan posao.

 - Sve je prošlo u najboljem redu. Svi su oduševljeni, primili smo jako puno pohvala na račun organizacije što nam je jako drago jer riječ je o utrci koja je posvećena našem Gabrijelu i ostalim vatrogascima stradalim u Kornatskoj tragediji. Jest da smo se naradili, da nije bilo lako urediti i označiti 95 kilometara staze, ali isplatilo se, jako smo zadovoljni utrkom – kaže Antonio Barišić, predsjednik BBK Orlov krug. 

Ukupno je, u svim kategorijama, nastupilo 125 biciklista iz klubova iz cijele Hrvatske. Na koncu je, u onoj glavnoj disciplini Elite&23 slavio Anthony Bilić (Four Es Racing Team), ispred Martina Legovića (BK Novigrad) i Brune Paškalina (Meblojogi PRO-CONCRETE). 

Na postolje su se penjali i domaći vozači, pa u BBK Orlov krug i po tom pitanju mogu biti zadovoljni. 

 - Osvojili smo tri medalje, od toga jedan naslov prvaka države. Ostaje mali žal što smo u najjačoj kategoriji ostali bez odličja, a bili smo jako blizu s obzirom da je Tonko Čičin-Šain zauzeo četvrto mjesto. Ali, sve u svemu možemo biti zadovoljni rezultatima našim vozača – ističe Barišić.

Od spomenute tri medalje za BBK Orlov krug, onu najsjajniju osvojio je Ivica Mesarić, koji je postao državni prvak u kategoriji Veterani B. Srebro je u istoj kategoriji osvojio Tonko Juras, a blizu postolja bio je i treći 'Orao', Marin Pejdo, koji je zauzeo četvrto mjesto. 

Onu treću medalju za vodički klub osvojio je Joško Fržop. On je u kategoriji Veterani C zauzeo treće mjesto i okačio broncu oko vrata. 

Dodajmo kako je u elitnoj ženskoj kategoriji pobjedu odnijela Sabina Rzepka (BK Primošten), ispred Gorane Težak (BK Buzet) i Ane Rumihe (Adrenalina Giant MTB Team).

Više informacija

  • Headline: Tri medalje za domaće bicikliste
Pročitano 3333 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.