Utorak, 25 Listopad 2016 23:18

Carlo Petković član BBK Orlov kruga ukupni pobjednik prve urtke XC zimske lige Dalmacije

Maraton utrkom u Stankovcima otvoreno je ovogodišnje izdanje XC zimske lige Dalmacije koje će po svemu sudeći i ove godine obilježiti odlična atmosfera i velik broj natjecatelja!

 

Klub organizator, biciklistički klub Aks, tako je na svom području organizirao maraton utrku (XCP format) na koju se prijavio izniman broj biciklista, a njih ukupno 208 maraton je uspješno i završilo. - vijest prenosimo s portala Biker.hr

Biciklisti, odnosno natjecatelji mogli su se natjecati u ukupno sedam starosnih kategorija, s time da je jedna kategorija bila namijenjena isključivo za žene. Njih organizatori naravno nisu pitali za godine pa su tako ukupno 22 natjecateljice zajednički odmjerile snage na stazi dugačkoj 28.700 metara. Na istoj dužini staze natjecali su se i najmlađi natjecatelji, oni u kategoriji do 16 godinu, dok su svi ostali natjecatelji vozili nešto dužu stazu, odnosno stazu dužine 31.600 metara koja se od kraće razlikovala samo po jednom dijelu, odnosno singletracku u dužini otprilike 3.000 metara.

Roko Fržop (BBK Orlov krug) pobjedu je odnio u također brojnoj kategoriji natjecatelja do 16 godina. Iako je u cilju ostvario prednost veću od dvije minute, za očekivati je da će njegovi rezultati kroz naredna kola lige dodatno motivirati i ostale natjecatelje koji će pretpostavljamo biti sve opasnija prijetnja ovom mladom i nagrađivanom sportašu.

Nakon pobjede na Gabrinom maratonu odličnu vožnju u Stankovcima ponovno je odradio Carlo Petković (BBK Orlov krug) pobjednik u kategoriji od 20-30 godina, ali ukupni pobjednik utrke.

Petković je ciljnu crtu prošao usamljen, a najbliže su mu se približili pobjednik kategorije 30-40 godina, ujedno i najbrojnije kategorije, Irvin Hušić (BK Cazin) ali i pobjednik kategorije 40-50 godina prekaljeni Ivica Mesarić (BBK Orlov krug).

U kategoriji 50+ godina pobjedu je odnio Dragan Peručić (BK Konavle) dok je isto u kategoriji 17-20 godina pošlo za pedalom Kristijanu Budimiru (BK Fortica).

Zanimljivih i napetih borbi u Stankovcima tako nije nedostajalo, a mnogi su pritom iznenadili svojom trenutnom formom. Jedan od njih zasigurno je i veteran Joško Fržop (BBK Orlov krug), drugoplasirani u kategoriji 40-50 godina koji je u cilj ušao sa samo sekundom zaostatka za drugoplasiranim iz kategorije 20-30 godine Rokom Pavlinušićem (BK Kamešnica).

XC zimska liga Dalmacije nastavlja se već 30. listopada, a domaćin 2. kola biti će jedan od najboljih i najtrofejnijh klubova u Hrvatskoj, brdsko biciklistički klub Orlov krug.

Foto: Denis Peroš

Više informacija

  • Foto izvor: Denis Peroš
Pročitano 3657 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.